• Ab Donker

Tricht verliest verdiend in Heukelum

TRICHT Tricht leed zaterdag in de tweede klasse in Heukelum een verdiende 3-1 nederlaag. Na een 1-0 achterstand maakte Marijn Bransen na rust nog gelijk maar in de slotfase greep Heukelum via twee goals met 3-1 de eerste thuiswinst. Tegen Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg zal Tricht zich thuis nu dringend moeten herstellen.

Heukelum speelde voor rust feller dan Tricht, al waren de gasten via een vrije trap van Ramon van Soelen het eerst gevaarlijk. Daarna waren de kansen voor de betere thuisclub maar Ferry Meijdam schoot naast en een vrije trap van Sil van Putten ging over. Bij een kans voor Sil van Putten redde Trichts keeper Nicky Janssen. Heukelum bleef slordig in de afwerking zodat het nog lang 0-0 bleef. Kort voor rust nam de thuisclub toch een verdiende 1-0 voorsprong. Ferry Meijdam schoot diagonaal 1-0 binnen.

Na rust herstelde Tricht zich. Een vrije trap van Sven van Maurik ging via de keeper over het doel. In de 63ste minuut scoorde Tricht na een misverstand met de keeper in de Heukelumse defensie wel de 1-1 gelijkmaker. Marijn Bransen profiteerde er goed van en zorgde zo voor die 1-1. Heukelum drong nadien weer aan. Keeper Nicky Janssen voorkwam dat Sil van Putten (vrije trap) scoorde en ook bij een doorbraak van twee man van de thuisclub redde de Trichtse doelman. Tien minuten voor tijd werd hij uit een verre vrije trap van Sil van Putten via de binnenkant van de paal toch gepasseerd: 2-1. De derde Trichtse invaller Leonardo Aguiar had voor de gasten nog een punt kunnen redden maar keeper Yoerik van 't Pad redde in een knappe reflex op het schot van dichtbij. Vlak voor tijd stelde Heukelum met 3-1 de zege veilig. Ferry Meijdam mocht alleen op doel af en scoorde koel: 3-1.