• Foto: Ab Donker

Tricht verslaat GRC'14 met tien man

TRICHT Tricht was in Giessen efficiënter dan GRC'14 en versloeg de fusieclub knap met 1-3. Bij rust leidde Tricht door goals van Wesley van Maurik (penalty) en Aimen Seqqal met 0-2. Na de thee kreeg GRC'14 twee strafschoppen maar Michael van den Oever benutte er daarvan slechts één: 1-2. Bij die tweede penalty kreeg Sven van Maurik rood maar met tien man liep Tricht door een rake vrije trap van Leroy Peelen toch nog naar 1-3 winst uit. Komende zaterdag reist Tricht naar Alblasserdam.

Na elf minuten nam Tricht na een verre pass van Tim Hakkert de leiding. René van Soelen werd door de keeper onderuit gehaald en Wesley van Maurik benutte de penalty: 0-1. In de levendige eerste helft kreeg Tricht meer kansen, maar Arjan Hakkert schoot en kopte net voorlangs. GRC'14 was evenwel ook gevaarlijk en forceerde diverse corners. Rico de Ridder moest bij een kans voor Michael van den Oever redden. Bij een schot van diezelfde GRC-speler redde keeper Glenn Robbemondt met zijn voet. In de 38e minuut liep Tricht tot 0-2 uit. Na een verre pass van Tim Hakkert passeerde Aimen Seqqal twee man en daarna schoot Seqqal de bal in de verste hoek: 0-2. Wesley van Maurik had Tricht nog voor rust zelfs op een royalere voorsprong kunnen zetten, doch gehaast schoot hij de bal over het doel heen. Trichts keeper Glenn Robbemondt hield Wilco van Rossum na rust van een Brabants doelpunt af en René van Soelen deed tegen Michael van den Oever hetzelfde.

Twee penalty's

Door twee strafschoppen kon GRC'14 terug in de partij komen. Tim Hakkert maakte in de 57e minuut een overtreding en Michael van den Oever benutte de strafschop: 1-2. GRC'14 rook meer en acht minuten later kreeg de thuisclub na een corner opnieuw een strafschop omdat Sven van Maurik de weer ingebrachte bal uit het doel wegsloeg. Sven van Maurik kreeg van de arbiter direct rood en GRC'14 mocht weer een penalty nemen. Michael van den Oever schoot de bal vanaf de stip ditmaal echter tegen de lat. Dus bleef het 1-2. In de 72e minuut kwam het Trichtse tiental zelfs op 1-3. Leroy Peelen schoot de bal vanuit een vrije trap vanaf twintig meter in de verre hoek: 1-3. Direct na de aftrap gaf een vlagsignaal van de Trichtse grensrechter Walter van Toorn zoveel commotie met reacties vanuit het Brabantse publiek dat arbiter Kalmar het duel voor ruim tien minuten moest staken. Het restant van de wedstrijd werd gelukkig zonder problemen verder uitgespeeld.