Tricht-voorzitter Jan van Arkel wordt KNVB-lid van verdienste

TRICHT Jan van Arkel is tijdens zijn afscheidsreceptie als voorzitter van de voetbalclub Tricht benoemd tot KNVB lid van verdienste. Namens de KNVB reikte Arie van Vuren uit Everdingen hem vrijdagavond tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het clubgebouw van Tricht die hoge onderscheiding met een passende oorkonde uit. Zijn beide dochters mochten Jan van Arkel de eervolle onderscheiding opspelden.

Na een heel lange periode treedt Jan van Arkel af als preses. Liefst 34 jaar achtereen was hij voorzitter van Tricht. Voordien was hij vanaf 1973 na zijn wegens een blessure voortijdig beëindigde spelersloopbaan in het eerste elftal al acht jaar secretaris van Tricht toen hij in 1981 na het plotselinge overlijden van preses Henk Stam tot voorzitter van de Trichtse voetbalclub werd benoemd. Na 42 jaar verlaat Jan van Arkel dus het bestuur van Tricht. Namens de eigen club werd hij uitgebreid en humoristisch door jeugdbestuurder Anton Veerkamp toegesproken. Vanuit de voetbalclub Tricht waren er verder fraaie cadeaus.

Ook de afscheid nemende Tricht-wedstrijdsecretaris Martin Toonen werd vrijdagavond onderscheiden. Hij kreeg door Arie van Vuren de gouden KNVB speld uitgereikt.