• Tricht speelde dit seizoen tegen Heukelum, dat minder gevaar loopt in een 'exotische' tweede klasse ingedeeld te worden

    foto Rias Immink

Tricht vreest verbanning naar 'exotische' tweede klasse

TRICHT Tricht moet komend seizoen vrezen voor een verbanning naar een 'exotische' tweede klasse. Vijftien clubs komen in district Zuid in aanmerking voor indeling in de tweede klasse F maar er is slechts plaats voor veertien ploegen.

Tricht zit op de rand van het gebied duidelijk het meest op de wip; Heukelum hoeft in de directe nabijheid van de nieuwelingen GJS (degradatie) en Arkel (kampioen) wat minder te vrezen. De kans dat één van de vijf samenhangende clubs uit de Drechtsteden zal worden uitgeplaatst, lijkt vrij klein. Dit betreft de Dordtse teams EBOH en kampioen Wieldrecht, Drechtstreek uit Papendrecht, en de Zwijndrechtse ploegen Pelikaan en degradant VVGZ.

Als geen van deze vijf clubs of de gepromoveerde debutant De Zwerver uit Kinderdijk zou worden uitgeplaatst, zou Tricht komend seizoen wel eens in de Utrechtse tweede klasse van district West 1 kunnen worden ondergebracht. Dat valt dan alleen nog te voorkomen als clubs als degradant Geinoord uit Nieuwegein, Delta Sports uit Houten of kampioen CDW uit Wijk bij Duurstede uit dat gebied andersom aan district Zuid zouden worden uitgeleend en daarnaast enkele ploegen uit de regio Drechtsteden in de Zeeuwse tweede klasse of in district West 2 zouden worden ondergebracht. Met veel spanning wordt dus op de nieuwe KNVB indeling voor de competitie 2019-2020 gewacht.