• Ab Donker

Tricht-Wilhelmina'26 bij 0-0 gestaakt vanwege harde wind

TRICHT De competitiematch in de tweede klasse tussen Tricht en Wilhelmina'26 duurde in Tricht slechts 32 minuten. Toen staakte scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam de wedstrijd ineens vanwege de harde wind. De stand was nog 0-0.

De arbiter vond dat er vanwege de onstuimige wind geen normale wedstrijd meer mogelijk was. Beide ploegen werden dus voor een voldongen feit gesteld. Een week eerder had arbiter  Felix in Lage Zwaluwe ook de wedstrijd Zwaluwe-Brederodes al vanwege het toen heersende noodweer na circa een half uur moeten staken.

Ondanks het windvoordeel voor Wilhelmina'26 weerde Tricht zich op het eigen kunstgras kranig. Na een actie van Marijn Bransen kreeg Ruben Lambregts voor de thuisclub de beste kans maar het werd geen doelpunt. Wilhelmina'26 had mede door de wind wel een duidelijk veldoverwicht maar alleen bij een vrije trap van Kevin van Esch moest Trichts keeper Nicky Janssen goed redden door de bal over de lat te tikken. Bij een nieuwe actie van Marijn Bransen voorkwam keeper Martijn Knoop in het Brabantse doel na 25 minuten een treffer. Voetbal was op het kunstgras door de hevige wind inderdaad heel lastig. Na 32 minuten spelen maakte de scheidsrechter er dus een voortijdig einde aan.