• Foto: Ab Donker

Tricht wint met 3-2 na 0-2-achterstand

TRICHT In een wedstrijd met twee compleet verschillende helften behaalde Tricht zaterdag thuis tegen Pelikaan uit Zwijndrecht na een 0-2 achterstand door twee strafschoppen dankzij een sterk herstel toch nog een kostbare 3-2-overwinning. Ruben Lambregts scoorde na de pauze tweemaal en tussendoor benutte Sven van Maurik een penalty.

Voor rust was Pelikaan oppermachtig. Al vroeg moest keeper Glenn Robbemondt de thuisclub voor een achterstand behoeden. Na een kwartier veroorzaakte de Trichtse doelman bij een reddingspoging tegen Adilson Dias de Barros een penalty, die door Sharog Susani werd benut: 0-1. Vijf minuten later kregen de gasten weer een penalty toen Anouar Said onderuit werd gehaald. Opnieuw benutte Sharog Susani de strafschop: 0-2. Met de 0-2 pauzestand kwam Tricht gezien de vele kansen voor Pelikaan nog goed weg.

Tegen de kille wind in was Tricht na rust herboren. Met veel inzet werd Pelikaan teruggedrongen. Ramon van Soelen kopte nog over het doel en zijn broer René van Soelen schoot net naast. Twintig minuten na de pauze werd het toch 1-2. Ramon van Soelen lanceerde Ruben Lambregts die goed raak schoot: 1-2. In de 80e minuut kwam Tricht aan de verdiende gelijkmaker. Na hands van Pelikaan-speler Jesse de Raad kreeg ook de thuisclub een penalty, die door Sven van Maurik werd benut: 2-2. Tijdens de spannende slotfase liet ook Pelikaan zich offensief weer eens gelden en kon het duel alle kanten uit. In de 88e minuut greep Tricht na een solo van Marijn Bransen evenwel toch de kostbare 3-2 winst. Met zijn tweede doelpunt (3-2) werd Ruben Lambregts matchwinner want ook in vier spannende minuten blessuretijd hield Tricht de zwaarbevochten winst knap vast.