Turnster Zinzi Nijhoff met brons naar BK-finale

OPIJNEN DOS-trainster Bianca van Weelden was zondag in Waalwijk helemaal door het dolle heen. Twee turnsters van haar club - waaronder Zinzi Nijhoff uit Opijnen - schreven een nieuw stukje geschiedenis met plaatsing voor de landelijke finale om het bondskampioenschap in de derde divisie. Zinzi Nijhoff deed nog meer, namelijk zich kwalificeren voor de toestelfinale evenwichtsbalk. Het eindresultaat in de meerkamp loog er bepaald ook niet om met een derde plaats en brons.

Op de tribune zaten de fans handenwringend toe te kijken. Best wel logisch want het ging hier om een strijd in de hoogste categorie, namelijk bij de senioren. Op het thuisfront wilde iedereen op de hoogte worden gehouden van het verloop. Dat gebeurde via een live verslag via Facebook vanaf de tribune. Het was een zenuwslopende, vooral spannende wedstrijd. Naast het brons van Zinzi Nijhof was er in de persoon van haar clubgenote Manuela van Biesbergen ook lange tijd kans op goud. De twee turnen op 30 en 31 mei in Leek beiden de meerkamp. Zinzi tevens in de toestelfinale op balk, op welk onderdeel zij in Waalwijk de beste was.

De immer elegante uitstraling van Zinzi op vloer bracht haar op een score van 12.100 punten. Op sprong liet zij twee fraaie schroefsprongen zien, die de jury waardeerde met 12.275 punten. Op brug haalde Nijhoff alles uit zichzelf om haar oefening zo goed mogelijk te voltooien. Op wilskracht leidde dat tot 10.100 punten.

De steeds oplopende spanningsmeter legde veel druk op de turnsters bij het laatste onderdeel: de altijd gevreesde evenwichtsbalk. Zinzi begon op het smalle vlak voortvarend. Zij turnde met flair, haalde haar verbindingen en besloot met een technisch sterk uitgevoerde auerbachsalto als afsprong. Met 10.933 punten ging zij op dit onderdeel aan de leiding.

Voor Nijhoff het eerste jaar bij de senioren. In elk geval leverde zij prestaties af met perspectieven voor de finale. Haar totaal was 45.408 punten.

Bij foto: Zinzi Nijhof (met medaille) en Manuela van Biesbergen leverden een waar gevecht in de halve finale van het nationale bondskampioenschap. Het bereiken van de landelijke finale vormde de bekroning van deze geweldige inzet.