• Gemma Jansen

Twee keer prijs voor Manon en Fiene

In het verleden organiseerde rijvereniging De Batouwers altijd de eerste selectiewedstrijd van het seizoen op een weiland in Beusichem. Toen van dit terrein geen gebruik meer kon worden gemaakt, week vorig jaar de club met hun wedstrijd al uit naar PSV de Roskam. Deze opzet beviel goed en De Batouwers organiseerden andermaal een wedstrijd in Kapel-Avezaath. Hier vond zaterdag de eerste selectie voor het springen op de Gelderse Kampioenschappen plaats. Tijdens deze drukbezette wedstrijd kwamen deelnemers overal vandaan, maar niet in de laatste plaats ook uit de eigen regio. Zo was er een tweede prijs in de klasse BB voor Maarten Koppejan met Best Of, na een foutloos parcours met de hoge stijlscore van 81. Aansluiten als derde mocht in deze klasse Cassandra van Tuijl, die voor de gelegenheid Elmo leende, het paard van haar moeder Rosalien. Manon van den Tempel van De Malsnaruiters reed eerst een 'oefenronde' in de BB/DE met haar De Mensinghe's Fiene. Hierin werd ze tweede. In de klasse B/DE behaalde ze vervolgens na een dubbelnulrit een vierde prijs. In dezelfde rubriek mocht Ava-Kee Uittenbogerd van rijvereniging Tielerwaard-West met haar Handsome Boy een keer als eerste opstellen. Deze combinatie was foutloos in het parcours en kreeg van de jury een hele hoge stijlscore, 88.5. Jill Peterse van de Bergakkerruiters stuurde haar Yara naar een tweede prijs in de klasse L/DE. Op zondag vond een dressuurwedstrijd plaats bij HSA Ravenswaaij. Hier werd Axelle Berende uit Meteren twee keer eerste in de klasse Z2 met haar In-Connection's Hiolito met voor beide proeven een score van 215.5. Twee keer een oranje lint in de klasse M2 was ervoor Margriet Jonker van De Paardesprong met 192 en 186 punten op Corize, waarmee een week eerder dochter Ilse zeer succesvol was in de dressuuring.

Op zaterdag 25 mei organiseert RV de Bergakkerruiters haar jaarlijkse club- en kennisdag! Tijdens deze dag vinden diverse activiteiten en demonstraties plaats en alles onder het genot van een hapje & sapje! De dag begint rond 09:30 uur met Working Equitation, waarbij ruiters met hun paarden een vaardigheidsparcours afleggen. Vervolgens rijdt een aantal combinaties een kür op muziek. Dat kan alleen zijn maar ook meerdere ruiters tegelijk. Rond het middaguur verzorgt de bekende Elena Bacchini een demonstratie Parelli (grondwerk)! Om de lachspieren weer eens lekker aan de gang te krijgen, gaan verschillende leden daarna een aantal voltigeonderdelen uitvoeren, zonder enige oefening vooraf uiteraard! Dit levert ongetwijfeld hilarische beelden op. De ruiters uit de 'Young Riders-les' laten daarna hun kunsten zien tijdens een leuke demonstratie. Hierna gaat het beruchte springen 'Speel je spel' van start. Vervolgens mogen wij een Special Guest verwelkomen, gevolgd door een optreden van het Friezen Viertal: vijf zwarte parels laten daarin zien waarom viertal rijden zo ontzettend leuk, maar zeker niet makkelijk is... At last, but not least komen verschillende teams tegen elkaar uit in een spannende Zeskamp. De gehele dag worden loten verkocht om de gesponsorde producten halverwege en aan het eind van de dag te verloten!Voor bezoekende kinderen is er een ritje met paard en wagen, kunnen ze worden geschminkt, staat er een springkussen klaar en natuurlijk Ollie de Olifant! Alle activiteiten zijn gratis evenals de toegang! Kom jij de deelnemers aanmoedigen of wil je meer leren van de demo's? Zorg dan dat je erbij bent op 25 mei, adres: Bommelweg 2 in Meteren (bij de Rotonde van Est!) Deze dag wordt tevens bekendgemaakt, wie er Bergakker Kampioen 2019 wordt!

Hippische agenda: 17 mei: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij: 18 mei: dressuurwedstrijd kür op muziek bij PSV de Margrietruiters in Ommeren; 18 en 19 mei: selectiewedstrijd dressuur van LR de Batouwers bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 18 en 19 mei: Bixiewedstrijd springen en dressuur van LR De Bergakkerruiters bij Shetlandponystal Het Zesspan in Kerk-Avezaath; 23 mei: dressuurwedstrijd bij rijvereniging Tielerwaard-West in Herwijnen; 25 mei: dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen en onderlinge samengestelde menwedstrijd van MV Waal & Linge in Herwijnen; 26 mei: dressuurwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg en manege De Paardesprong in Neerijnen.