Tweede zege op rij voor Animo

GELDERMALSEN Animo pakte afgelopen zaterdag de tweede zege op rij tegen RDZ in Zeist. In de basisformatie van Animo waren een tweetal mutaties, aanvoerder Herbert keerde terug na een schorsing en A1-speelster Laura de Wit debuteerde op de plaats van Linda. Laura debuteerde zeer verdienstelijk, maar wist ondanks een aantal uitstekende acties haar doelpuntje niet mee te pakken. Wel verkreeg ze op een cruciaal moment een strafworp, die verzilverd werd door Marciano.

Dan het wedstrijdverloop: Animo kwam al snel op 0-2 voorsprong. Men moest in de verdediging echter gelijk weer capituleren door slordigheden. Animo kwam op een 7-11-ruststand.

Coach Niels benadrukte dat de statische aanvallen met wat meer tempo en looplijnen veel gevaarlijker zouden worden, maar na de rust faalde Animo in deze opdracht. RDZ kroop echter twee puntjes dichterbij (9-11), maar daar maakte Laura dus met een goede actie een einde aan. Via Marciano werd het dus 9-12. Uiteindelijk een eindstand van 11-16 voor CKV Animo.