• 07-08-2015 : HOCKEY : RABO SUPER SERIE 2015 : INTERLAND HEREN : NEDERLAND (NED) - IERLAND (IRL) : ZWAAG

    Foto : Ben Haeck

    Ben Haeck

Uitblinker Egbert Brouwer van HC Geldermalsen op shirt Oranje tijdens EK

GELDERMALSEN Tijdens het Europees Kampioenschap hockey betreden het Nederlandse heren- en dameselftal het veld in heel speciaal wedstrijdshirt. Op het shirt staat namelijk de naam van uitblinker Egbert Brouwer van Hockeyclub Geldermalsen. Hij is één van de 129 vrijwilligers die door zijn clubleden werd betiteld als onmisbare 'uitblinker'. Het uitblinker-shirt is een initiatief van de Rabobank om de clubvrijwilligers en hun onmisbare diensten in het zonnetje te zetten. Het EK wordt van 21 t/m 30 augustus in Londen gespeeld.

De Rabobank riep hockeyend Nederland in de tweede helft van het afgelopen seizoen op om de uitblinkers van hun eigen vereniging te nomineren. Dat gebeurde massaal. Bij Hockeyclub Geldermalsen werd Egbert Brouwer uitgeroepen tot uitblinker van de club. Zijn naam prijkt dus als eerbetoon op het EK shirt van Oranje. In totaal kwamen bijna 1.000 nominaties binnen, wat wel bewijst dat elke club zijn eigen stille krachten kent die er week in week uit voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Op rabosport.nl staat het shirt met alle namen afgebeeld.

Van het bijzondere shirt is ook een reuzenexemplaar gemaakt. Dat zal tijdens de wedstrijden van Nederland worden uitgerold op de tribune om de teams aan te moedigen op weg naar - hopelijk - de Europese titels. Na afloop van het EK worden de wedstrijdshirts van de internationals verloot onder alle uitblinkers.