• Ab Donker

Unieke Bloesemrun wordt volwassen

GELDERMALSEN De Bloesemrun is een recreatieve hardloopwedstrijd. Daar zijn er meer van, maar het is uniek dat het parcours door bloeiende boomgaarden rond Geldermalsen maar één keer per jaar is te lopen. Op vrijdag 20 april vindt de derde editie van de run plaats. Inschrijven en daarmee hardlopend het goede doel steunen kan nog.

Bij de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht kwam regelmatig het verzoek van enthousiaste hardlopers binnen om naast de wandeltocht ook een run door de bloeiende Betuwe te organiseren. Met de 25ste wandeltocht in het vooruitzicht werd in 2016 een try-out georganiseerd en die verliep succesvol. Reden om bij de jubileumtocht in 2017 de Bloesemrun als vast onderdeel aan het programma toe te voegen.

VOLWASSEN ,,De try-out van de Bloesemrun begon met 250 deelnemers en vorig jaar verdubbelde het aantal deelnemers. Dit jaar is er ruimte voor 750 deelnemers", vertelt Leo Wesselink van het organiserend runcomité. ,,Zo wordt de run snel volwassen. De eerste inschrijvingen zijn al binnen, maar er zijn nog startnummers beschikbaar. Dus mensen die aan hun conditie willen werken, van een uniek parcours willen genieten én het goede doel willen steunen zijn van harte welkom. Net als voorgaande jaren vindt er een officiële tijdmeting plaats. Het parcours van ongeveer elf kilometer gaat natuurlijk dwars door boomgaarden en over de Linge via bruggen die speciaal voor het Bloesemtochtweekend zijn gelegd."

TIJD EN PLAATS De derde Bloesemrun vindt plaats op vrijdag 20 april. Start en finish zijn op het veilingterrein van Koninklijke Fruitmasters, Deilseweg 7 in Geldermalsen. De Bloesemrun start om 18.45 uur. Deelnamekosten zijn € 12,50 en aanmelden kan alleen door middel van voorinschrijven via de website rodekruisbloesemtocht.nl.

De Bloesemrun wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis. Doelstelling is geld inzamelen voor de steun aan chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen in onze samenleving.