• FotoJvMourikW'burg

Veel Betuwse bekerderby's in nieuw seizoen

GELDERMALSEN De KNVB heeft de bekerindeling voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Op de laatste zaterdag in augustus en in de eerste twee weken van september worden door bijna elke club drie pouleduels gespeeld. Er staan dan diverse Betuwse bekerderby's op de rol.

Eersteklasser WNC en tweedeklasser Tricht zitten in één bekerpoule samen met de nieuwe tweedeklassers CDW uit Wijk bij Duurstede en het Tielse Theole. Tweedeklasser Heukelum heeft opvallend genoeg precies dezelfde bekerpoule als vorig jaar. De nabije Leerdamse eersteklasser LRC en de IJsselsteinse tweedeklassers VVIJ en IJFC zijn Heukelums tegenstanders. In deze beide sterke poules zullen de bovenste twee teams verder bekeren.

In alle andere Betuwse bekerpoules plaatst alleen de poulewinnaar zich voor de volgende cupronde. Derdeklasser Haaften ontmoet de vierdeklassers Noordeloos en Teisterbanders uit Kerk Avezaath en vijfdeklasser SCZ uit Zoelen. Voor de nieuwe derdeklasser MVV'58 zijn de vierdeklassers Leerdam Sport en SCR uit Rijswijk en vijfdeklasser HRC'14 uit Hurwenen en Rossum de opponenten. Derdeklasser Vuren bekert tegen de nieuwe derdeklasser Groot Ammers en de vierdeklassers Lekvogels uit Lexmond en het gepromoveerde MEC'07 uit Maurik.

Voor de vierdeklassers Beesd en Rhelico zijn er veel bekerderby's. Beesd speelt tegen vierdeklasser Buren, vijfdeklasser DSS'14 en derdeklasser SC Everstein uit Everdingen. Rhelico bekert tegen de naburige vierdeklasser GVV, vijfdeklasser Wadenoijen en de favoriete derdeklasser Meerkerk. Vierdeklasser Asperen treft in de beker met Hardinxveld en Sparta'30 uit Andel twee derdeklassers en verder de Dordtse zondagclub RCD. Voor SVS'65 zijn er slechts twee bekertegenstanders: derdeklasser Schelluinen en het sterke tweede team van Kozakken Boys uit Werkendam. Herovina neemt het in de beker op tegen derdeklasser GVV'63 uit Gameren, vierdeklasser RKTVC uit Tiel en vijfdeklasser Ophemert. Het Hellouwse ASH speelt voor de beker tegen derdeklasser VVAC uit Ottoland, vierdeklasser IFC uit Hendrik Ido Ambacht en tegen Sliedrecht 2, de kampioen van de reservehoofdklasse.