• Ab Donker

Veel derby's komend seizoen in zondagvoetbal

GELDERMALSEN De KNVB heeft de indeling voor de nieuwe competitie in het zondagvoetbal bekendgemaakt. GVV degradeerde en treft in de vierde klasse F maar liefst negen ploegen uit de regio waaronder Beesd en Rhelico. In de vijfde klasse D nemen DSS'14 en Ophemert het hoofdzakelijk op tegen bekende tegenstanders.

Vierde klasse F

Beesd, GVV en Rhelico

De drie vierdeklassers zijn alle in dezelfde klasse ingedeeld. Met nog eens zeven clubs uit de nabije dorpen betekent het korte reistijden dit seizoen. Teisterbanders en Theole redden het niet in de nacompetitie om een promotieplaats. GVV degradeerde uit de derde klasse en het Maurikse MEC'07 maakte de stap naar boven als kampioen van de vijfde klasse. FC Schadewijk en NLC'03 werden van een parallelle vierde klasse door de KNVB overgeplaatst naar de vierde klasse F.

De dertien ploegen uit deze klasse zijn: Alem, Beesd, BZS (Beusichem), GVV (Geldermalsen), HRC'14 (Rossum), MEC'07 (Maurik), NLC'03 (Lith), RKTVC (Tiel), Rhelico (Rumpt), FC Schadewijk (Oss), Teisterbanders (Kerk-Avezaath), Theole (Tiel), Wilhelmina (Den Bosch).

Vijfde klasse D

DSS'14 en Ophemert

DSS'14 en Ophemert speelden het afgelopen seizoen geen rol van betekenis in de vijfde klasse. Buren, Jan van Arckel en OSC'45 degradeerden uit de vierde klasse naar deze regionale vijfde klasse. MEC'07 promoveerde als kampioen naar de vierde klasse. Het zal voor DSS'14 en Ophemert opnieuw een hele klus worden om in de top of subtop mee te doen.

Buren, DSS'14 (Heesselt), Hedel, Heerewaarden, Jan van Arckel (Ammerzoden), Maaskantse Boys (Maren Kessel), OSC'45 (Den Bosch), Ophemert, RKKSV (Rosmalen/Kruisstraat), RKVSC (Velddriel), SCZ (Zoelen), Wadenoijen)