• Ab Donker

Verdiende 2-0 winst voor Tricht

TRICHT Tricht is aardig op weg om de plaats in de tweede klasse veilig te stellen. Zaterdag werd thuis verdiend met 2-0 van Papendrecht gewonnen. De goals vielen al vroeg in beide speelhelften en werden gemaakt door Marijn Bransen en René van Soelen. Komende zaterdag wacht Tricht de zware uitbeurt tegen Pelikaan in Zwijndrecht.

Via een schot van Djerrel Saffignani was Papendrecht het eerst gevaarlijk maar al na acht minuten nam Tricht de leiding. Een inworp belandde via de broers René en Ramon van Soelen bij Marijn Bransen die in de verste hoek raak schoot: 1-0. Papendrecht had in het eerste half uur meer balbezit maar werd weinig gevaarlijk. Trichts keeper Nicky Janssen pakte een voorzet attent en werkte een schot van Rick Molenaar tot corner. De thuisclub stelde er een schot van Ramon van Soelen tegenover, doch doelman Timo Kurpershoek redde.

Met de wind in de rug had Tricht ook na de thee al vroeg succes. Uit een vrije trap van Arjan Hakkert kopte René van Soelen raak: 2-0. Even later voorkwam keeper Nicky Janssen via de paal dat een schot van Jarden van Ek doel trof. De defensie van Tricht was solide en hield voor het eerst in deze competitie de nul vast. Een kwartier voor tijd had Tricht pech want Marijn Bransen trof uit een voorzet van René van Soelen de paal. De laatste pogingen van Papendrecht op de aansluitingstreffer strandden steeds. Zo bleef het 2-0.