• GROTE CLUBACTIE 2017 CAMPAGNE
    Kinderen campagne poster

    Foto: Geert van Erven

    GEERT VAN ERVEN

Verenigingen uit Geldermalsen gaan weer loten verkopen

GELDERMALSEN De Grote Clubactie gaat dit jaar van start op zaterdag 16 september. Leden van verschillende verenigingen uit Geldermalsen gaan langs de deuren om loten te verkopen. Ze doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Clubs gebruiken de opbrengsten vooral voor materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

 

De Grote Clubactie bestaat dit jaar 45 jaar, een gedenkwaardig jubileum. Vanaf het begin draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Jaarlijks nemen bijna 6.000 verenigingen deel aan de Grote Clubactie, zo'n 225.000 leden gaan de straat op om loten te verkopen voor hun club. Inwoners van Geldermalsen kunnen ook dit jaar de clubs uit hun omgeving weer steunen. Net als voorgaande jaren bedraagt de hoofdprijs 100.000 euro en zijn er vele andere prijzen te winnen, waaronder een auto.

Dit jubileumjaar reist het duo Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen, onder de naam het Grote Clubactie Actieteam, kriskras door Nederland om verenigingen en clubs een helpende hand te bieden. Via aansprekende vlogs kan iedereen profiteren van hun tips en adviezen. Van Gelder: ,,De ene keer instrueren we jeugdleden die langs de deuren gaan om loten te verkopen, de andere keer maken we kennis met sport, dan weer ligt het accent op de Superloten. Ondertussen leren we de verenigingen kennen, ontdekken we wie de spil is en de kar trekt. Het is echt een feest om de vlogs te maken. We komen zoveel mooie verhalen tegen, met weinig moeite zou je er een televisieprogramma van kunnen maken."

Dit jaar doen in Geldermalsen de volgende clubs mee: Gymnastiekvereniging Geldermalsen, FCV Geldermalsen en CKV Animo.