• Ab Donker

GVV zet met overtuiging Teisterbanders aan de kant

GELDERMALSEN Met een overtuigende overwinning op streekgenoot Teisterbanders heeft GVV Geldermalsen zich in de middenmoot van de vierde klasse genesteld, met uitzicht op meer. Op het Anton Kruger-sportpark werd het zondagmiddag 4-0.

GVV probeerde van meet af aan zo snel mogelijk in balbezit te komen. Het leidde in de 24ste minuut tot een treffer met het hoofd van Danny Hak, op aangeven van Rick van Tussenbroek. Laatstgenoemde drukte een flinke stempel op de wedstrijd. En dat in zijn eerste wedstrijd na een langdurige blessureperiode.

Na de pauze was het de beurt aan routinier Marcel van der Heijden om het heft in handen te nemen. Zo maakte hij in de 56ste minuut met een schitterend schot in de lange hoek via de binnenkant van de paal de 2-0.  De 3-0 werd vervolgens gemaakt door invaller Dennis van Doorn, met wederom een assist van Van Tussenbroek. Het was Van der Heijden die na een goed lopende GVV-aanval voor de eindstand tekende met zijn tweede treffer: 4-0.

Volgens trainer Nicky Beekwilder heeft de groep er hard voor getraind en wil iedereen dolgraag spelen. Met de reservekeeper erbij had hij zondag zelfs zes man op de bank. ,,Daarom spelen we nu vaak op dinsdag ook een oefenwedstrijd, zodat iedereen aan spelen toekomt. Komende dinsdag oefenen we bijvoorbeeld tegen Wilhelmina uit Den Bosch, ook een vierdeklasser."

Het is de opmaat voor de volgende competitiewedstrijd, komende zondag uit bij SCR uit Rijswijk.