• Jasper (2e van links) als ING Oranjevriendje.

    vv Asperen

Jasper uit Beesd liep samen met 22 andere G-voetballers het veld op met de OranjeLeeuwinnen

ASPEREN Dinsdagavond mochten voor het eerst in de geschiedenis 23 jonge G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op om samen de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Slovenië te openen. De kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zongen met de Leeuwinnen het Wilhelmus in een bomvol GelreDome in Arnhem. Jasper van 11 jaar uit Beesd, G-voetballer bij vv Asperen, was één van de gelukkigen. Spannend, maar een ervaring om nooit te vergeten. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB maken zich op deze manier samen sterk om meer aandacht te vragen voor het G-voetbal.

Vv Asperen is ontzettend trots dat Jasper onderdeel van de officiële players-escort was bij de OranjeLeeuwinnen. De hele club heeft met trots naar hem gekeken toen hij het veld op kwam. Jasper heeft een beperking doordat hij zuurstofgebrek heeft gehad bij zijn geboorte en heeft nu het geluk dat hij kan voetballen in een G-team. Hij houdt van voetbal en het maakt hem heel gelukkig. Vv Asperen is één van de 300 voetbalclubs in Nederland die G-voetbal aanbiedt.

MEER AANDACHT VOOR G-VOETBAL In Nederland zijn zo'n 5.000 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking actief bij ongeveer 300 voetbalclubs. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB helpen voetbalclubs in Nederland met het starten én stimuleren van G-voetbal. Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen dinsdagavond 23 ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd te openen. Dit leverde een unieke ervaring op voor de kinderen. Het Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB hebben een gezamenlijke ambitie: In elke Nederlandse gemeente minimaal één club met G-voetbal. Het opleiden van trainers en het verstrekken van subsidies, helpt de clubs om te starten met G-voetbal of om het verder te professionaliseren.

Info: ing.nl/voetbal en knvb.nl/gvoetbal