• Ab Donker

MVV'58 uitgeschakeld voor de beker

METEREN MVV'58 werd zaterdag uitgeschakeld voor de districtsbeker. Na een 0-1 ruststand werd in Meteren tijdens de tweede helft met tien man royaal met 0-8 van Woudrichem, de koploper in de tweede klasse, verloren.

Voor rust speelde derdeklasser MVV'58 overigens een goede partij. De thuisclub had meer verdiend dan de 0-1 achterstand bij de pauze. MVV'58-trainer Robin Berendsen voelde zich met zijn equipe danig benadeeld door de arbitrage. Na een kwartier kwam Woudrichem uit een omstreden penalty vanwege een schouderduw van Robbert van Eck op een 0-1 voorsprong. Voor MVV'58 kwamen Robin Jager en tweemaal Morris van den Brink dichtbij een treffer. Tien minuten voor rust moest MVV'58 echter met tien man verder omdat Robin Jager met twee gele kaarten uit het veld werd gestuurd, terwijl de overtreding van de rechtsback van Woudrichem waarvoor Jager bij de referee appelleerde juist onbestraft bleef.

Na de thee was het pleit snel beslecht. Keeper Rick van Ginkel kon een Brabantse vrije trap niet klemvast keren en in de rebound werd het al vroeg 0-2. Pal hierna werd het ook 0-3 en was alles bekeken. Bij MVV'58 werden de verdedigers Bart van Leeuwen en Dico van Driel dan ook gewisseld. Woudrichem kon in de rest van de tweede helft nog vijfmaal scoren en zo simpel tot een 0-8 eindstand uitlopen. Komende zaterdag hervat MVV'58 de competitie in de derde klasse met een thuismatch tegen de ongeslagen koploper ONI uit 's Gravenmoer.

MVV'58-Woudrichem 0-8