• Tricht - GJS

    Rias Immink

Tricht ziet GJS vlak voor tijd langszij komen: 2-2

TRICHT Tricht en GJS speelden zaterdag een duel met twee geheel verschillende helften. Bij rust stond Tricht na een zwak begin verdiend met 0-1 achter maar na de pauze leek Tricht zelfs na een gemiste penalty toch nog met 2-1 te gaan winnen. Vlak voor tijd werd het echter met 2-2 nog gelijk. Beide clubs blijven daardoor in de gevarenzone van de tweede klasse.

Voor rust speelde Tricht slap en slecht. GJS was beter en nam al na tien minuten de leiding. Routinier Ruud Boos draaide zich vrij en schoot raak: 0-1. Tricht presteerde offensief vrijwel niks. GJS was sterker en kreeg veel meer kansen maar keeper Lukas Grizell voorkwam met enkele goede reddingen een ruimere Trichtse achterstand. Met de 0-1 ruststand kwam Tricht nog goed weg. Na een donderspeech van de trainer tijdens de pauze herstelde Tricht zich in de tweede helft met veel meer inzet.

Tien minuten na de thee kreeg de thuisclub een penalty omdat Marijn Bransen na een pass van Arjan Hakkert werd gevloerd. De strafschop werd echter door Bransen zelf jammerlijk gemist want hij schoot de bal over het doel. Zeven minuten later kwam Tricht toch langszij. Een indraaiende voorzet van Arjan Hakkert vanaf links werd door iedereen inclusief de GJS-keeper gemist en verdween zo in doel: 1-1. Uit een pass van Arjan Hakkert scoorde de net ingevallen Mehdi Hoummani drie minuten later ook maar wegens buitenspel werd deze treffer afgekeurd. Een kwartier voor tijd kwam Tricht alsnog op voorsprong. Uit een voorzet vanaf links mikte Marijn Bransen goed raak in de dichtstbijzijnde hoek: 2-1. Nadien leek Tricht op weg naar kostbare winst maar bij een scrimmage en een kans voor Tim van Dijken verzuimde de thuisclub de partij te beslissen. Met een redding in de doelmond voorkwam GJS dat in die laatste situatie. De 89e minuut werd Tricht nu fataal. Bij een hoge voorzet tastte de Trichtse defensie inclusief keeper Grizell mis en Ruud Bos profiteerde daar bij één van de spaarzame GJS kansen na de pauze koel van: 2-2. Voor Tricht was die 2-2 een late en flinke domper maar de hele partij overziende was het 2-2 gelijkspel nu ook weer niet zo'n onrechtvaardig resultaat. Komende week bekert Tricht eerst dinsdagavond in Hei- en Boeicop tegen derdeklasser HSSC'61 en op zaterdag volgt de belangrijke uitmatch voor de competitie in Papendrecht tegen Drechtstreek.

Tricht-GJS 2-2