• Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker

Veel gelijkspelen in laatste oefenweekend

GELDERMALSEN In het laatste oefenweekend voor het begin van het bekervoetbal waren er in de regio veel gelijkspelen. Eersteklasser WNC bleef in de finale van een toernooi in Gorinchem tegen derdeklasser SV Houten op een gelijkspel steken. Na een 1-1 ruststand werd het een 2-2 remise. Via penalty's greep SV Houten met 4-3 zelfs verrassend de toernooiwinst.

Tricht speelde zaterdag op eigen veld in de derde oefenmatch van dit nieuwe seizoen tegen Vriendenschaar met 1-1 gelijk. Na ruim een kwartier nam de nieuwe Culemborgse derdeklasser Vriendenschaar uit een vrije trap met 0-1 de leiding. Vijf minuten voor rust kwam tweedeklasser Tricht dankzij een diagonaal schot van Marijn Bransen tot 1-1 langszij. Tijdens de tweede helft werd er niet meer gescoord en bleef het 1-1.

In Rumpt eindigde de streekderby tussen de vierdeklassers Rhelico en Asperen ook al met 1-1 onbeslist. Michiel den Hartog gaf Asperen al erg vroeg met 0-1 de leiding maar tien minuten voor tijd bereikte Rhelico nog een 1-1 gelijkspel.

Tweedeklasser Heukelum won thuis de streekderby tegen derdeklasser Vuren met 3-1. Heukelums nieuwe aanwinst Rick van Loo maakte de eerste twee goals van de thuisclub en Christan van der Meijden produceerde het derde doelpunt. Pas toen kon Vuren met 3-1 de eer redden.

Diverse regioclubs leden een ruime nederlaag zonder zelf te scoren. Haaften verloor in Schelluinen met 3-0. ASH werd al midweeks in Hellouw met 4-0 door het tweede team van Almkerk verslagen. Herovina ging zaterdag in Ottoland tegen derdeklasser VVAC eveneens met 4-0 onderuit. In Spijk kreeg SVS'65 met 5-0 duidelijk klop van de sterke Gorkumse derdeklasser SVW. Bijna de gehele eerste helft hield SVS'65 nog kranig stand maar vlak voor rust scoorde gast SVW tweemaal kort achtereen (0-1 en 0-2) en na de thee maakte SVW nog drie treffers: 0-5.

BEKERVOETBAL Komend weekend begint het KNVB bekervoetbal met de poulewedstrijden. Aanstaande zaterdag zijn de cupduels Theole-WNC, Tricht-CDW, Heukelum-VVIJ, Haaften-SCZ, Vuren-Groot Ammers, MVV'58-SCR, Beesd-SC Everstein, Rhelico-Wadenoijen, GVV-Meerkerk, ASH-Sliedrecht 2, Herovina-Ophemert en Asperen-RCD. Op zondag is de Betuwse bekermatch Buren-DSS'14.