• Ab Donker

Weer winst voor WNC en ruime zege voor Tricht

WAARDENBURG Na de 4-2 thuiszege op De Meern door twee goals van topscorer Willem-Paul van der Heijden en twee treffers van de nieuwe vleugelspits Emilio Prieto behaalde WNC midweeks weer een overwinning. Op een toernooi in Gorinchem wist eersteklasser WNC nipt met 3-2 van de Nieuwegeinse tweedeklasser JSV uit Jutphaas te winnen. Komende zaterdag treedt WNC nu in de finale van dit toernooi van GJS weer in Gorinchem tegen derdeklasser SV Houten aan.

Tricht speelde in IJsselstein tegen IJFC, een andere tweedeklasser, midweeks een goede wedstrijd en boekte een mooie 1-4 zege. Tricht nam door topscorer Marijn Bransen met 0-1 de leiding. Sven van Maurik zorgde voor een 0-2 ruststand. Na de thee scoorde Tricht nog twee keer. Eerst werd het 0-3 door Arjan Hakkert en daarna 0-4 dankzij een doelpunt van Pepijn Lambregts. Pas in de allerlaatste minuut redde IJFC met 1-4 de eer. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen derdeklasser Vriendenschaar uit Culemborg de derde oefenmatch.

Overige resultaten

In Rumpt had derdeklasser Haaften aan één doelpunt genoeg om de derby tegen vierdeklasser Rhelico met 0-1 te winnen. In Hei- en Boeicop leed SVS'65 tegen derdeklasser HSSC'61 een eervolle 3-2 nederlaag. Robin IJselstijn en de bij SVS'65 teruggekeerde spits Willem Looijen maakten de Spijkse goals. In Arkel behaalde Herovina tegen het na twee achtereenvolgende promoties nu twee klassen hoger spelende Arkel een keurig 2-2 gelijkspel. MVV'58 leed in Ammerzoden tegen vierdeklasser Jan van Arckel een royale 6-2 nederlaag.

Komende zaterdag zijn er in het oefenprogramma de streekderby's MVV'58-GVV (vijf uur), Heukelum-Vuren (half drie), Rhelico-Asperen (half drie), Beesd-Tricht 2 (twee uur) en SVS'65-SVW Gorinchem (half drie).