Wedstrijd met zure nasmaak voor WHV dames 1

ASPEREN Afgelopen zaterdag speelden de Asperense volleybaldames een uitwedstrijd in Drunen tegen het eerste damesteam van volleybalvereniging Minerva. De wedstrijd werd verloren met 3-1 (25-15, 25-18, 26-24, 23-25).

De eerste twee sets keken de Asperense dames, ondanks technisch goed volleybal, vrijwel altijd tegen een achterstand aan. De dames van Minerva hadden een zeer sterke service, waardoor WHV heel moeilijk in hun eigen spel konden komen. Er werden te veel eigen fouten gemaakt, waardoor beide sets vrij eenvoudig door Minerva gewonnen werden.

De derde set zal een set zijn die niet snel vergeten zal worden door de Asperense dames. De vechtlust was terug, er werd beter verdedigd en hierdoor ging deze set veel gelijker op dan de eerste twee sets. Mede door een sterke invalbeurt voor de service van Monique van Kempen vochten de dames uit Asperen zich terug tot 24-24. Helaas ging deze set uiteindelijk toch naar de dames van Minerva, mede door uiterst dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in deze cruciale eindfase van de set. Zelfs van de gezichten van het thuispubliek in Drunen was duidelijk af te lezen dat Minerva hier heel goed weggekomen was.

De dames uit Asperen, coach Ralph Sap en assistent-coach Joeri van Wijk voelden zich duidelijk bestolen van de derde set, waardoor de vechtlust alleen maar meer aangewakkerd werd. Er kwam meer plezier in het spel en er werd met extra fanatisme geknokt voor de laatste kans op een punt. Minerva had geen antwoord op de rake klappen van Wietske van Dortmont en de slimme doortikballen van spelverdeler Mirjam Steenis. De set ging lang gelijk op, maar uiteindelijk ging WHV er deze set met de winst vandoor.