WHV blijft ongeslagen

ASPEREN Ook de vijfde wedstrijd van het seizoen is door de Asperense volleybalheren in winst omgezet. Tegenstander deze keer was oude bekende VC Wik Groot-Ammers. En hoewel WHV niet groots speelde waren ze met name boven de 20 net wat scherper en productiever dan de tegenstander. Dankzij deze overwinning staat WHV nu op een tweede plek achter Sliedrecht Sport dat pas 3 sets verloor in zes wedstrijden. Zaterdag staat de confrontatie tegen Sliedrecht op de agenda.

De Asperense volleyballers moesten in de eerste set even op gang komen. Met name aanvallend hadden de heren moeite om langs de blokkering van WIK te komen. Lopende de set kwam er echter langzaam meer beleving in het spel. Daarnaast wist spelverdeler Niels Reder een prima servicereeks te produceren. Zo wist WHV de stand weer gelijk te trekken en omdat de ploeg eind van de eerste set net wat doortastender was dan WIK werd deze set met 23-25 gewonnen.

Met de 0-1 voorsprong op zak verliep de tweede set wat soepeler. Dankzij een prima servicedruk in combinatie met de aanvallend sterk spelende René Roth kwam WHV deze set eigenlijk nauwelijks in gevaar. Met 20-25 pakte de ploeg dan ook een 0-2 voorsprong en kwam de overwinning binnen bereik. Toch volgde er een moeizame derde set. Ook deze set startte WHV direct met een achterstand maar nu duurde het wel erg lang voordat de ploeg weer langszij kwam. Pas op een 24-21 achterstand keerde de scherpte weer terug in de Asperense ploeg. En in een spannende slotfase was het opnieuw WHV dat aan het langste einde trok.

In de vierde set leek WHV het wel genoeg te vinden. De laatste set werd dan ook een prooi voor WIK waarmee de eindstand een 1-3 overwinning werd voor WHV.