Vrouwentriathlon Beesd: Vertrouwde wedstrijd met speciaal tintje

BEESD Meer dan tweehonderd roze badmutsen in het water van het Betuwestrand; de vaste gasten van de aanliggende camping zullen er vast niet meer van opkijken. Op zondag 28 augustus vindt in en om het Betuwestrand de achtste editie van de Vrouwentriathlon plaats.

De wedstrijd is inmiddels een vertrouwde factor in Beesd, maar voor de organisatie heeft het een speciaal tintje. De Vrouwentriathlon heeft tegenwoordig meerdere wedstrijden op de kalender staan en organiseert clinics in binnen-en buitenland. Maar Beesd is waar het acht jaar geleden allemaal begon.

Destijds was het doel van triatlete en initiatiefneemster Sione Jongstra om een laagdrempelig sportief evenement alleen voor vrouwen neer te zetten. De organisatie is er trots op dat ook dit jaar weer vele vrouwen in Beesd hun triathlondebuut zullen maken. Zij kunnen kiezen voor de 1/16e afstand (250 meterzwemmen, 10 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) en voor wie durft is er de 1/8e triathlon waarbij dubbele afstanden worden afgelegd.

Onder de deelneemsters bevinden zich inmiddels ook ervaren triathletes, want wie eenmaal meedoet, blijft terugkeren. Dat laatste geldt gelukkig ook voor de trouwe lokale sponsoren: Camping Betuwestrand, Wegwijs Motoren, Autobedrijf Schaap/Autohopper Beesd, Volvo Nederland. En niet te vergeten AkkyFit, die de warming-up verzorgt en Van der Broek Sportmassage.

Inschrijven kan tot 21 augustus. Wacht niet te lang, want name de inschrijving bij de 1/8e loopt aardig vol. Voor wie de wedstrijd graag eens van dichtbij mee wil maken, maar (nog) geen sportieve ambities heeft: De organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan via vrijwilligersbeesd@vrouwentriathlon.nl