• Ab Donker

Weer bekerzeges voor WNC en Haaften

WAARDENBURG WNC en Haaften wonnen midweeks ook hun tweede bekerwedstrijd. Tricht leed in Waardenburg zijn tweede nederlaag. ASH en MVV'58 verloren ook en zijn inmiddels al uitgeschakeld.

WNC-Tricht 4-2

Uit een voorzet van Bas Smulders kopte Jeffrey Weidema thuisclub WNC na twintig minuten naar een 1-0 voorsprong. Vincent Verheul schoot na een half uur de 2-0 knap in de kruising. Prebibo Okunwie verkleinde de Trichtse achterstand tot 2-1. Kort voor rust werd WNC-back Demian Ririmasse uit het veld gestuurd en moest de thuisclub met tien man verder. Kort na rust werd het toch 3-1 omdat Tricht onder druk van Weidema in eigen doel scoorde. Aimen Seqqal zette WNC tegen zijn oude club ruim halfweg de tweede helft op 4-1. Met een strak schot zorgde René van Soelen voor Tricht voor de 4-2 eindstand. In Beneden Leeuwen heeft WNC aanstaande zaterdag tegen Leones nog één punt of anders de kleinst mogelijke nederlaag nodig om zich definitief voor de volgende bekerronde te kwalificeren via een plaats bij de bovenste twee teams in deze interregionale poule. Tricht speelt komende zaterdag in Renswoude.

Pelikaan 2 - Haaften 0-1

In Zwijndrecht won Haaften ook zijn tweede bekermatch. Uit een voorzet van Michel den Braber scoorde Thijmen Gerringa al in de eerste helft. Na de pauze hield Haaften die winst tegen Pelikaan 2 goed vast. Komende zaterdag heeft Haaften in Geldermalsen tegen GVV een gelijkspel nodig om poulewinnaar te worden en verder te kunnen bekeren.

Streefkerk-ASH 2-0

In Streefkerk verloor ASH met 2-0 ook zijn tweede bekerduel. Beide goals vielen al voor de rust. De eerste treffer ontstond na twaalf minuten en het tweede doelpunt kwam uit een vrije trap. Daardoor is ASH uitgeschakeld. Komende zaterdag speelt ASH in Hellouw tegen het tweede team van het Dordtse Oranje Wit de laatste bekerwedstrijd.

RKTVC-MVV'58 2-1

In Tiel verloor MVV'58 nipt met 2-1 van RKTVC. Daardoor is MVV'58 met één winstpunt na twee wedstrijden al uitgeschakeld. Komende zaterdag komt de ongeslagen poulekoploper SCR vanuit Rijswijk naar Meteren toe.