• Ab Donker

Weer royale nederlaag voor Tricht

TRICHT Ook thuis tegen het sterke Papendrecht kwam Tricht er in de tweede klasse niet aan te pas. Vooral dankzij drie goals van Justin Beemsterboer behaalde Papendrecht een verdiende 1-4 overwinning. Voor Tricht redde Tim van Dijken de eer. Komende zaterdag heeft Tricht in Nieuwendijk tegen het sterk oprukkende Altena een herstel dringend nodig.

Al na tien minuten tikte Justin Beemsterboer van dichtbij een voorzet binnen: 0-1. Tegen de stevige wind in kon Tricht weinig kansen afdwingen. Wegens een blessure aan zijn knieschijf moest Rick van Gameren zich vijf minuten voor rust door Tim van Dijken laten vervangen. Even later maakte Marijn Bransen na een voorzet van Arjan Hakkert voor Tricht wel een doelpunt maar de scheidsrechter keurde die treffer vanwege buitenspel af. Zo bleef het 0-1 tot de pauze. Al snel na de thee miste Jay Luciano voor Papendrecht een riante kans. Ook Nick Kamerling kopte uit een corner over.

Twintig minuten na rust besliste Papendrecht al de partij. Justin Beemsterboer maakte met 0-2 zijn tweede goal toen de Trichtse verdedigers Rani Abouna en Luuk Monker bij een verre trap van de gasten niet ingrepen. Uit een mooie aanval liepen de betere bezoekers een kwartier voor tijd tot 0-3 uit. Ditmaal rondde Jay Luciano een voorzet van Sven van der Net af: 0-3. Drie minuten later deed Tricht na een verre uittrap van keeper Nicky Janssen nog wat terug want Tim van Dijken wist met een goed schot de achterstand tot 1-3 te reduceren. Verder kwam de thuisclub echter niet. Vijf minuten voor afloop werd het zelfs nog 1-4. Justin Beemsterboer maakte toen na een voorzet van Jearlon Martina al zijn derde doelpunt: 1-4. Papendrecht klom daardoor naar de vierde plaats en telt bovenin de tweede klasse nog volop mee. Tricht zit met nog vier andere clubs in een verwoede strijd om in de onderste regionen boven de streep in de tweede klasse te eindigen.