Weer thuisverlies voor Tricht

TRICHT - Tricht verloor zijn tweede thuismatch op rij. Delta Sports nam de winst mee naar Houten en passeerde Tricht op de ranglijst in de tweede klasse. Het enige doelpunt viel ruim een kwartier na rust.

In een aantrekkelijk, fair duel vielen voor rust geen goals. Tricht begon ondanks het ontbreken van Rein Bastiaanse en Ramon van Soelen goed maar Arjan Hakkert zag de keeper redden en een vrije trap van Sven van Maurik ging voorlangs. Delta Sports stelde er twee te hoge kopballen van Stefan Dijs tegenover. Bij een knal van Sven van Maurik redde de doelman. Naarmate de eerste helft vorderde werden de gasten sterker. Trichts keeper Rian Drost moest redden en een vrije trap van Timon van Genderen ging naast. Na een corner werd de bal driemaal door Delta Sports ingeschoten maar het bleef 0-0.

Tien minuten na de thee stond de lat bij een kopbal van René van Soelen een doelpunt in de weg. In plaats daarvan was het Delta Sports dat in de 61e minuut bij een uitval de leiding nam. Timon van Genderen omspeelde ook keeper Drost en scoorde 0-1. Nadien beperkten de gasten zich tot snelle, gevaarlijke uitvallen en Tricht kon er ondanks het inbrengen van de verse krachten Gerjan van Haarlem en Rens Vermeltfoort weinig meer tegenover zetten. In de slotfase werd Tim Hakkert uit het veld gestuurd omdat hij een

opponent bij het shirt vasthield. Delta Sports trof nog de paal maar had aan 0-1 ook genoeg voor de winst. Komende zaterdag speelt Tricht in Zaltbommel tegen Nivo Sparta.