• foto Rias Immink

Weer verlies voor Tricht

TRICHT Tricht heeft geen beste competitiestart. Thuis tegen GRC'14 uit Giessen werd weer verloren. Gezien het spelbeeld had Tricht na een vroege voorsprong door Arjan Hakkert en een 1-3 achterstand overigens wel iets meer verdiend dan een 2-3 nederlaag. Defensief blijkt Tricht echter kwetsbaar. Een penalty van Wesley van Maurik kon het verlies met 2-3 niet meer voorkomen, zeker niet nadat zijn broer Sven van Maurik nog rood kreeg. Komende zaterdag thuis tegen Alblasserdam krijgt Tricht een nieuwe kans op herstel.

Al na vier minuten kopte Arjan Hakkert de bal uit een corner van Sven van Maurik fraai in de kruising: 1-0. Na een schot net naast door Tim Hakkert moest Tricht na zwak optreden in de defensie toch al in de 17e minuut de 1-1 gelijkmaker incasseren van Henri Versteeg. Drie minuten later scoorde hij tegen de onzekere Tricht-verdediging weer. Versteeg passeerde een paar man en schoot opnieuw zuiver binnen: 1-2.

Tricht streed verwoed voor de gelijkmaker maar Aimen Seqqal schoot op de vuisten van de keeper en Arjan Hakkert kopte tegen de lat. Kort na rust trof Aimen Seqqal uit een vrije trap de paal. Het zat Tricht dus niet mee. Arjan Hakkert kopte na een corner van Seqqal net over. Een kwartier na de thee werd het uit een vrije trap van Wesley van den Oever zelfs 1-3. Na hands van GRC'14 kreeg Tricht in de 71e minuut uit een penalty weer hoop want Wesley van Maurik benutte die strafschop: 2-3. Daarna hield vooral de prima keeper Dennis Mijdam de gasten overeind. Een overtreding van Sven van Maurik bij een doorbraak van Michael van den Oever kostte Tricht een rode kaart. Met tien man kwam Tricht toch nog dichtbij de gelijkmaker. Bij pogingen van Tim Hakkert, Aimen Seqqal en Wesley van Maurik redde doelman Mijdam evenwel meermalen knap en GRC'14 won dus met 2-3.