• Fabio Jakobsen, hier gelauwerd als winnaar in de BinckBank Tour van vorige week, reed afgelopen weekend bij twee wedstrijden in de top-10

    ANP Foto

West-Betuwse Wielerrubriek

door Jeroen Wijngaard

METEC-TKH De continentale wielerformatie uit Tiel kwam afgelopen weekend tijdens verschillende wedstrijden in actie. Onder meer in de Omloop Leie-Mandel-Leie-Schelde-Meulebeke in België, de Ronde van Midden-Nederland met start en finish in Utrecht en de Omloop van Valkenswaard. Tijdens de wedstrijden lieten de renners van de ploeg zich van hun aanvallende kant zien maar werd dit alleen in Valkenswaard beloond met een tweede plaats voor Dylan Bouwmans. Aansprekende resultaten blijven verder uit. Deze week reist de ploeg onder andere af naar Noorwegen voor de driedaagse koers, UNO-X development weekend.

THYMEN ARENSMAN De pas achttienjarige Deilenaar Thymen Arensman reed de zware etappekoers Tour de l'Avenir in Frankrijk. Hij maakte indruk in deze Ronde van Frankrijk voor belofterenners. Zie voor uitgebreid verslag het afzonderlijke artikel.

ETIENNE VAN EMPEL Voor de 24-jarige renner uit Geldermalsen kwam in de derde etappe een vroegtijdig einde aan zijn deelname aan de Deutschland Tour van afgelopen week waar hij tijdens de tweede etappe nog deel uit maakte van de kopgroep. Afgelopen dinsdag wachtte Rush Hour Arnhem, een zestig minuten durende en intensieve wedstrijd door de straten van Arnhem.

FABIO JAKOBSEN De sprinter uit Heukelum reed op vrijdag 24 augustus de Great War Remambrance Race in en rond Ieper en werd zesde in deze slijtageslag over verharde en onverharde Vlaamse wegen. Op zondag moest Jakobsen in de verregende Bretagne Classic - Ouest-France genoegen nemen met een tiende plaats in de uitslag. Komend weekend is hij de kopman van zijn ploeg Quick-Step Floors voor de Brussel Cycling Classic.

OSCAR RIESEBEEK Net als ploeggenoot van Empel reed Oscar de Deutschland Tour. Hij kon in deze etappekoers geen aansprekende resultaten boeken. Komend weekend staat ook voor hem de Brussel Cycling Classic op het programma.