• (archief)

West-Betuwse Wielerrubriek

METEC-TKH Afgelopen zondag nam de ploeg uit Tiel deel aan de Eurode Omloop in Kerkrade. Het was de laatste wedstrijd in de Topcompetitie.

Door: Jeroen Wijngaard

Renners van Metec waren veelvuldig in de aanval en aanwezig in de kopgroep. De Tielse formatie haalde een ereplaats met Tim Krul, die vanaf het begin betrokken was bij de kopgroep. Hij werd uiteindelijk tweede achter winnaar Peter Schulting van Monkey Town.

Deze week is Metec actief in Olympia's Tour, Nederlands oudste etappekoers voor belofterenners. Er staan zeven etappes en ruim 900 kilometer op het programma met aanstaande zondag 16 september de slotetappe van Dreumel naar Beneden Leeuwen. Voor meer informatie: www.olympiastour.com

THYMEN ARENSMAN De 18-jarige renner uit Deil mag namens zijn ploeg SEG Racing Academy ook deelnemen aan Olympia's Tour. Zijn ploeg rekent in deze laatste etappekoers van het seizoen op de Belgische sprinter Jordi Meeus en hoopt de prestaties van vorig jaar te evenaren. De ploeg won toen drie etappes, stond met drie renners in de top-10 en werd gekroond als beste ploeg van Olympias Tour. Voor Thymen is de koers een mooie voorbereiding op zijn deelname aan de wereldkampioenschappen en wellicht kan hij verassen in de tijdrit of met een beslissende aanval in één van de etappes.

ETIENNE VAN EMPEL De Geldermalsenaar van Team Roompot reist deze week naar Slowakije voor de 62ste Tour de Slovaquie. De Oranjeploeg zal zich deze wedstrijd vooral in aanvallend opzicht willen laten zien. Verwacht wordt dat Etienne hier een waardevolle bijdrage aan kan leveren. Met Pieter Weening heeft de ploeg ook een renner in de gelederen die een rol zou moeten kunnen spelen in het klassement.

FABIO JAKOBSEN De 22-jarige wielrenner uit Heukelum is door zijn ploeg Quick Step-Floors ook geselecteerd voor de Tour de Slovaquie. Met een proloog en vier etappes op het programma speelt de ploeg Fabio uit voor de eventuele sprintetappes en rekent verder op kopman Julien Alaphilippe.

OSCAR RIESEBEEK De renner uit Tiel reed afgelopen week de kermiskoers in Izegem. Ondanks zijn harde werk in een kopgroep van 12 man liep de wedstrijd toch uit op massasprint waar Wesley Kreder zegevierde. Oscars ploeg, Team Roompot, heeft de komende week veel wedstrijden op het programma staan in België waar wellicht weer gerekend wordt op Riesebeeks aanvalslust.