• Bas Czerwinski

West-Betuwse Wielerrubriek

THYMEN ARENSMAN In Gieten stond Thymen Arensman aan het vertrek van zijn eerste serieuze veldritwedstrijd van dit seizoen. In de Superprestige rijden de beloften en eliterenners gezamenlijk hun wedstrijden dus de jonge Deilenaar kon zijn krachten direct meten met de wereldtop. In Gieten, één van de oudste veldritten op de kalender en de enige Superprestige wedstrijd buiten België ging Mathieu van der Poel er met de zege vandoor. In de beginfase ging het voor Thymen nog iets te hard maar naarmate de wedstrijd vorderde reed hij snellere rondetijden. Dit resulteerde in een 23e plaats in de einduitslag en in het belofteklassement een zesde positie. Komende weken wachten er meer veldritten in voornamelijk België.

Door Jeroen Wijngaard

METEC-TKH Het wielerseizoen loopt op zijn eind maar Metec-TKH uit Tiel had en heeft nog een paar mooie wedstrijden in de planning. Woensdag stond de ploeg aan de start bij de Belgische koers in Zele. Er ontsnapte een grote groep renners met daarin een aantal renners van Metec waaronder Robbie van Bakel, hij werd uiteindelijk vierde. Op zaterdag stond er een zonovergoten maar winderige editie van de Tacx Pro Classic op het programma. Deze profkoers dwars door Zeeland met een finish op de Neeltje Jans kende een verassende wending waarbij continentale renner, peter Schulting een aantal profs te snel af was. Beste Metec renner was Thijs de Lange op de 24e plaats. Dinsdag 16 oktober is de laatste wedstrijd van het seizoen 2018 voor de Tielse formatie met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen.

OSCAR RIESEBEEK De renner uit Tiel reed op woensdag Oost-Vlaamse Sluitingsprijs in Zele, België. Het was een koers vol aanvallen maar Riesebeek kon de sprint met een grote groep niet ontlopen. Hij werd toch nog tweede achter de Belg Joeri Stallaert. Zaterdag reed hij ook door Zeeland tijdens de Tacx Pro Classic maar eindigde anoniem in het peloton.

FABIO JAKOBSEN De jonge sprinter uit Heukelum reisde met zijn ploeg af naar Hong Kong voor een editie van de Hammer Series. Een serie korte wedstrijdonderdelen met een sprint, een klim en een soort ploegenachtervolging. Qucik Step nam Fabio mee voor de snellere (sprint)onderdelen. De ploeg werd tweede in de eindranking achter de Australische ploeg van Mitchelton-Scott.