• Bas Czerwinski

West-Betuwse Wielerrubriek

Door Jeroen Wijngaard

JAKOBSEN SLUIT SEIZOEN WINNEND AF In Europa zit het wegseizoen er nagenoeg op en domineert het veldrijden de wielersport maar Fabio Jakobsen uit Heukelum werd door zijn ploeg Quick Step naar China gestuurd voor de Ronde van Guangxi. Fabio mocht de sprints op zich nemen en na de eerste twee etappes als respectievelijk derde en tweede te zijn geëindigd was het in de derde etappe raak. Jakobsen sprintte naar de overwinning. Vanaf de vierde etappe werd het terrein heuvelachtiger en moest Fabio zijn leiderstrui alweer afgeven aan de Italiaan Moscon. Etappe 5 werd er weer gesprint maar door andere sprinters dan Fabio, door een klimmetje in de finale. In de laatste en 6e etappe was het wel weer raak en overleefde Fabio de laatste heuvel. Jakobsen won de massasprint en zorgde daarmee voor zijn 7e overwinning van het seizoen en de 74e voor zijn ploeg Quick-Step, het team vestigde daarmee het gedroomde record. De renner uit Heukelum sluit hiermee zijn eerste profjaar in stijl af en kan in goede vorm van zijn vakantie genieten.

ARENSMAN MAAKT SCHUIVER IN BOOM Thymen Arensman uit Deil stond afgelopen zaterdag aan de start in het Belgische Boom voor de tweede opeenvolgende wedstrijd in het klassement van de Superprestige veldrijden. Na enkele ronden zorgde een valpartij op het asfaltgedeelte ervoor dat de wedstrijd voor Arensman voorbij was. Het gevoel na deze schuiver was niet goed genoeg om verder te kunnen rijden. Thymen koos er eerder al voor om op zondag de Wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Bern aan zich voorbij te laten gaan. De reis was niet te combineren met de aanstaande tentamenweek. Een bewuste keuze die een jonge sporter regelmatig moet maken om de balans tussen topsport en studie gezond te houden.

METEC-TKH SLUIT SEIZOEN AF De Tielse formatie sloot het seizoen af in België. De traditionele Sluitingsprijs van Putte-Kapellen was de laatste krachtmeting op de Europese wegen voor de wielrenners dit seizoen. De koers verliep niet heel spectaculair en kende weinig strijd. Pas op het laatste ontbrandde de wedstrijd in de kopgroep met daarbij Jarno Gmelich Meiling van Metec. De renner die na 5 jaar afscheid neemt van de ploeg moest uiteindelijk genoegen nemen met een 18e plaats. Komende wintermaanden gaat Metec-TKH zich weer opmaken voor het nieuwe seizoen 2019.

OSCAR RIESEBEEK MET VAKANTIE Ook Oscar Riesebeek uit Tiel reed als afsluiting van zijn seizoen de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de ereplaatsen. Na een lang wielerseizoen gaat Oscar nu ook genieten van zijn vakantie om zich straks te melden bij de nieuwe Belgisch/Nederlandse fusieploeg Roompot-Charles.