• Jeugdveldrit in Hilversum

    Natasja Blom

West-Betuwse Wielerrubriek

DEIL In de zandkuil van het Belgische Zonhoven vond Thymen Arensman uit Deil dit weekend zijn sterke benen terug. In de winters gekleurde omstandigheden reed de jonge renner naar een verdienstelijke 17e plaats. Dit betekende voor het klassement in de Superprestige een tweede plaats bij de belofte.

door Jeroen Wijngaard

Deze prestatie is een mooie opsteker op weg naar weer een wedstrijd voor de wereldbeker in het Belgische Namen op zondag 23 december. Thymen is door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de selectie voor belofterenners. Voor de veldrijders breekt ondanks de feestdagen nog ene drukke periode aan met diverse wedstrijden.

JVR DE BATAUWERS Met veel enthousiasme werd de sneeuw van afgelopen weekend begroet door de jeugdrenners van JVR de Batauwers uit Tiel. De diverse parcoursen waren voorzien van een mooie laag sneeuw wat weer voor een andere dimensie zorgden tijdens de wedstrijden. Zodoende konden de jonge veldrijders weer ervaring op doen in andere omstandigheden. In de jeugdveldrit van Oploo werd Antoine Quint uit Deil 3e in de jeugdcategorie 6. Voor de Midden-Nederland competitie werden de renners verwacht in Hilversum waar Milan Lodder in de jeugdcategorie 3 een derde plaats behaalde.