• Lizzie Haumesser
  • Willeke van Lith

West-Betuwse wielerrubriek

DEIL Afgelopen weekend kwamen verschillende veldrijders uit de regio in actie.

door Jeroen Wijngaard

THYMEN ARENSMAN Een week met twee Wereldbekerwedstrijden voor de 19-jarige Deilenaar. Het wielertalent was door de bondscoach opgenomen in de selectie voor belofterenners voor de wedstrijden in Namen en Heusden-Zolder. Bij beide wedstrijden bleek de start cruciaal voor de einduitslag.

In Namen startte Thymen naar eigen zeggen te langzaam en had hij na zijn 13e plaats in de uitslag nog teveel energie over. In Heusden-Zolder verliep de start teleurstellend en kwam hij na één ronde als 5st1e over de finish. Na een sterke comeback bleef de schade beperkt tot de 16e plaats. Genoeg om over na te praten maar op zich nog aardige resultaten voor Arensman voor wat betreft de Wereldbeker.

Op zondag 30 december werd er in Diegem nog eenmaal gecrost in 2018. Onder de rook van Brussel rijden de renners daar in het donker onder kunstlicht hun wedstrijd voor de Telenet Superprestige. Opnieuw een slechte start voor Thymen met een sterk eindschot maar tussen de eliterenners zat er niet meer in dan een 32ste plaats in de einduitslag. In het klassement van de Superprestige voor beloften staat Arensman 7e met 11 punten. In januari wachten het Nederlands kampioenschap en nog enkele bijzondere wedstrijden.

BELOFTECOMPETITIE Komend seizoen hebben de Nederlandse en Belgische wielerbonden hun handen ineen geslagen voor een gezamenlijke beloftencompetitie. In 9 wedstrijden in België en Nederland zal gestreden worden om uit te maken wie de beste belofterenner uit de lage landen is. Onder de deelnemende teams uit Nederland zitten district- en clubteams maar ook de Tielse formatie Metec-TKH en SEG Racing, de ploeg waar ook Thymen Arensman uit Deil deel van uitmaakt.

JVR DE BATAUWERS Ondank de kerstvakantie razen de jeugdrenners van de Tielse wielervereniging nog door het hele land. Wedstrijden voor de midden-Nederland competitie en landelijke veldritten in onder andere Boxtel. Dit leverde podiumplekken op voor Lucas Blom uit Tiel in Boxtel bij de categorie 1. In categorie 6 had Antoine Quint uit Deil een abonnement op het podium met een 2e plaats in Boxtel, Liessel en Benschop.

Tijdens de Midden-Nederland competitie in Ede en Amersfoort sleepten de Batauwers ook een aantal podiumplekken in de wacht. Milan Lodder, Carlijn van Lith en Merijn de Hertog mochten de bloemen in ontvangst nemen. De resultaten waren mooi maar het plezier wat de jeugdrenners wekelijks beleven, is misschien nog wel belangrijker en straalt op de hele vereniging af.

In januari wachten nog de diverse kampioenschappen waarop langzaam het wegseizoen weer in zicht gaat komen en de wielerbaan in Tiel weer een transformatie wacht van veldritparcours naar wegparcours.