West-Betuwse Wielerrubriek

WEST BETUWE Rentree na blessureleed voor Thymen Arensman en nagenieten van de overwinning van Fabio Jakobsen in de Scheldeprijs. De Vlaamse voorjaarsklassiekers maken langzaam plaats voor de heuvels in de Ardennen waar Oscar Riesebeek en Quinty Ton hun benen gaan testen. Ook nog genoeg klassiekers in Nederland en aanstaand weekend een waaierkoers in de polder rond Meerkerk.

door Jeroen Wijngaard

Thymen Arensman uit Deil maakte in het Circuit des Ardennes zijn rentree na blessureleed. Het wielertalent maakte indruk door hard te werken voor zijn ploeggenoten van SEG Racing. Het harde werk werd beloond want ploeggenoot Kaden Groves won de eerste etappe en vierde etappe van de meerdaagse wedstrijd in de Ardennen. SEG Racing won met diezelfde Groves het puntenklassement. Thymen eindigde 33e in het eindklassement op minder dan 3 minuten van de winnaar. Het klassement was echter geen doel maar vooral de teamprestatie werd door de ploegleiding beoordeeld. Voor Thymen Arensman was het een goede voorbereiding op de belofteversie van Luik-Bastenaken-Luik.

PODIUM Oscar Riesebeek uit Tiel mocht aan het eind van Circuit Cycliste de Sarthe het podium op. Na vier hectische etappes die de renner van Roompot-Charles goed doorkwam eindigde hij als derde in het eindklassement. Op Riesebeek wordt de komende weken gelet in de heuvelklassiekers met aanstaande zondag de Amstel Gold Race waarin hij vorig jaar indruk maakte door als enige uit de kopgroep nog mee te strijden in de finale.

METEC-TKH De Tielse formatie was op meerdere fronten actief in Nederland en België. De beloftecompetitie ging verder en de Omloop van de Glazen Stad stond op het programma. In het Westland eindigde Arvid de Kleijn als derde achter twee uit het peloton gevluchte renners. De beloften streden niet mee. Metec-TKH renner Marijn van den Bergh reed in het shirt van de Nederlandse selectie de belofteversie van de Ronde van Vlaanderen en werd 11e. Aankomende zaterdag wacht in Meerkerk de Arno Wallaard Memorial waar de ploeg zich graag wil laten zien.

Etienne van Empel uit Geldermalsen was niet actief en rijdt momenteel de Ronde van Turkije, renster Quinty Ton ook uit Geldermalsen had een weekend rust en Fabio Jakobsen genoot na van zijn overwinning vorige week woensdag en sprint momenteel ook mee in de massasprints in Turkije.