• Rechts op de foto Quinty Ton.

    Biehler Pro Cycling

West Betuwse Wielerrubriek

GELDERALSEN De West Betuwse wielrenners vliegen weer uit over de hele wereld en de ploeg van Metec-TKH heeft vleugels. Waar de wielerwereld zich momenteel focust op de Giro d' Italia zijn er nog veel meer wedstrijden waar stevig gekoerst wordt en onze regiorenners komen daarin volop in actie.

door Jeroen Wijngaard

De Tielse formatie Metec-TKH heeft vleugels de laatste weken. Wie en waar maakt niet uit maar gewonnen wordt er momenteel overal. In de Ton Dolmans trofee won Dylan Boumans op indrukwekkende wijze en daarna was het de beurt aan verschillende teamgenoten. In Polen en Hongarije, tijdens de Carpathian Couriers race wonnen David Dekker, Dennis van der Horst en Marijn van den Berg een etappe en mocht Marijn zich zelfs eindwinnaar noemen van deze rittenkoers. In Frankrijk stond vervolgens de Rhône Alpes Isere Tour op het programma waar Sjoerd Bax een etappe en de puntentrui won. In deze hoog aangeschreven wedstrijd maakte diverse Metec-renners indruk tijdens de bergetappes. In de klassiekers in Nederland reed de ploeg ook opvallend maar zonder aansprekende resultaten.

ZWEDEN Quinty Ton uit Geldermalsen reed haar eerste etappekoers in Zweden. Daar stond de Tour of Uppsala op het programma. Drie etappes kende deze rittenkoers voor de vijf rensters van Biehler Pro Cycling. Vooraf was het lastig in te schatten wat de kansen voor Quinty waren maar na pech tijdens de eerste etappe konden eventuele klassementsambities aan de kant worden gezet. In de twee overgebleven etappes werkte Quinty hard voor haar ploeggenote Merel Hofman, die uiteindelijk negende werd in het eindklassement. De jonge renster uit Geldermalsen moest zelf genoegen nemen met een 24e plaats. Voor de ploeg van Biehler was het Zweeds avontuur hiermee nog niet teneinde want de dames mochten nog een keer aan de bak tijdens een van de zwaarste criteriums in Europa. Dit leverde een volledig Biehler podium op waarbij Quinty de derde plek bezette en daarmee haar eerste gang naar het podium maakte voor dit seizoen.

INTERNATIONAAL In de Tour of California mengt Fabio Jakobsen zich momenteel in de massasprints maar nog zonder resultaat. Thymen Arensman reed afgelopen weekend een zeer aanvallende Flèche Ardennaise maar de aanvalslust bleef zonder beloning. Etienne van Empel uit Tricht kent een rustig programma met zijn Italiaanse ploeg.

Oscar Riesebeek stond in de Ronde van Overijssel net niet op het podium en werd vierde, hij begint deze week aan de Vierdaagse van Duinkerken. Een wedstrijd waarin hij vorig jaar zeer sterk voor de dag kwam.