West Betuwse Wielerrubriek week 10

GELDERMALSEN Het openingsweekend is achter de rug. Over de Vlaamse wegen werd weer gekoerst en de wielerliefhebbers zaten aan de buis gekluisterd. Hoe verging het onze West Betuwse renners en de ploeg van Metec-TKH uit Tiel?

door Jeroen Wijngaard

QUINTY TON Op zondag reed Quinty haar eerste wedstrijd van het seizoen. Zij sloot aan bij de elite dames van Swabo Ladies en reed de Belgische klassieker Brussel-Opwijk. De 20-jarige wielrenster uit Geldermalsen werd zesde tijdens deze wedstrijd. Twee dames waren ontsnapt en streden om de zege. Quinty werd vierde in de sprint van de groep achter de koploopsters. ,,De kop is eraf en dat voelt goed", aldus een tevreden Quinty Ton. Zij vervolgt haar seizoen met diverse Vlaamse klassiekers en UCI koersen.

METEC-TKH Een dubbelprogramma voor de Tielse formatie met de Ronde van Groningen en Brussel-Opwijk voor renners onder de 23-jaar. Dit was tevens de eerste manche voor de beloften competitie die vanaf dit jaar door de KNWU en Belgische wielerbond wordt georganiseerd. In Groningen moest Metec-TKH genoegen nemen met een derde plaats voor Arvid de Kleijn. Een ontketende Coen Vermeltfoort was niet meer te achterhalen. In Brussel-Opwijk liet Metec zien over een ijzersterke beloftegroep te beschikken. De renners maakten de koers en waren met twee man vertegenwoordigd in de beslissende kopgroep. Het was David Dekker die namens de Tielse formatie de bloemen opeiste en de eerste overwinning binnenhaalde. Volgend weekend wacht de Ronde van Zuid-Holland en de GP Jean-Pierre Monsere.

ZIEKENBOEG Fabio Jakobsen uit Heukelum moest zich afgelopen weekend afmelden voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Vooraf getipt als één van de kanshebbers moest hij zich ziekmelden bij de ploegleiding van Deceuninck-Quick Step. Zijn ploeg bleek alsnog uiterst succesvol met twee overwinningen in het openingsweekend. Volgende week start de rittenkoers Parijs-Nice en verwacht de jonge sprinter zijn opwachting alsnog te maken. Een niet oplettend kind wat de weg zomaar overstak bleek roet in het eten te gooien voor de seizoenstart van Thymen Arensman. De talentvolle renner uit Deil smakte tegen het asfalt en kwam al snel tot de conclusie dat hij (opnieuw) zijn sleutelbeen had gebroken. Deze week volgt een operatie en dan hoopt de renner van SEG Racing voorzichtig op de hometrainer te kunnen gaan trainen.

Oscar Riesebeek uit Tiel en Etienne van Empel kwamen niet in actie dit weekend.