WHV Dames 1 niet zonder problemen langs hekkensluiter

ASPEREN Afgelopen zaterdag 23 maart mochten de dames van WHV uit Asperen aantreden tegen City Bril Krimpen DS1, de hekkensluiter van de competitie. Hoewel de dames van WHV in een goede sfeer verkeerden door de 4-0 winst van vorige week, hadden zij het moeilijk met het jonge team van Krimpen.

De eerste set begon WHV niet goed, maar door een goede serviceserie van Mirjam Steenis en onnodige fouten van de tegenstander, lukte het WHV om deze achterstand recht te trekken (19-25).

In de tweede set kwam WHV wel op voorsprong, maar dit was niet voor lang. Veel ballen werden uitgeslagen en er werden ook onnodige fouten gemaakt door de Asperse dames. WHV had vooral moeite met de aanval op het midden van de tegenstander en de servicedruk was ver te zoeken. Toch kregen de dames het voor elkaar om de achterstand deels weg te werken, mede door goede dreiging op het midden van Esther Hoppesteyn, waardoor Wietske van Dortmont op de buitenkant vrij spel had. De set werd verloren in 26-24.

De derde set kregen de dames van WHV een nieuwe mindset. Hoewel de tegenstander aardig bijbleef door foutjes aan de kant van WHV, drukten de Asperse dames door en wonnen de set met 19-25.

Ook de vierde set ging WHV in met de positieve sfeer. Het begin van de set verliep nog redelijk moeizaam, vanwege de lastige service van City Bril Krimpen. Toch wist WHV er snel vat op te krijgen en zo creëerden ze een voorsprong. Door meerdere killblocks op het midden en de buitenkanten had de tegenstander geen kans meer en dus wonnen de dames van WHV deze set met 18-25.

WHV DS1 is weer te zien op zaterdag 6 april in thuisbasis De Wiel tegen Next Volley Dordrecht DS 2 om 13:00 uur.