• Familie Ton

Aanvalslust in de Boels Ladies Tour

GELDERMALSEN Quinty Ton uit Geldermalsen reed met haar ploeg, Biehler Pro Cycling, de afgelopen week de Boels Ladies Tour. Deze World Tour wedstrijd is een van de grotere etappekoersen voor dames op de wielerkalender en wordt verreden op Nederlandse bodem. Het was voor de talentvolle 21-jarige Quinty en haar ploeg belangrijk om hier goed voor de dag te komen. De herfstachtige week met veel wind en regen zorgden voor een hectisch verloop.

De Boels Ladies Tour startte met een proloog in Sittard-Geleen op een snel en technisch rondje. De verschillen in de uitslag en dus ook het klassement waren erg klein waardoor de verhoudingen nog niet direct duidelijk waren. Quinty was tevreden met haar resultaat, een 69e plaats op 32 seconden van de winnaar. De eerste etappe leidde het peloton van Stamproy naar Weert. Er waren veel valpartijen en helaas kwam de renster uit Geldermalsen er ook niet ongeschonden uit.

Gelukkig was er alleen materiële schade waardoor Quinty in etappe 2 in Gennep haar aanvalsplannen kon uitvoeren. In de beginfase van de rit koos ze het hazenpad maar kreeg helaas geen medevluchters mee. Na een solo van 20 kilometer met maximaal 1.10 minuut werd ze teruggegrepen door het jagende peloton. Het leverde haar de prijs van de strijdlust op. ,,Echt heel gaaf om in een World Tour wedstrijd op het podium te staan", aldus een trotse Quinty. In de rode aanvalstrui mocht ze vervolgens beginnen aan de derde rit naar Nijverdal. ,,De dag kenmerkte zich door vele heuveltjes waarbij ik vaak en veel moest opschuiven in het peloton om de aansluiting te houden. Op een bepaald moment kwam ik toch achterin de groep terecht en toen er opeens heel hard gekoerst werd belande ik in de derde en laatste groep. We werden vroegtijdig uit de wedstrijd gehaald door de jury omdat de achterstand te groot was geworden", zegt Quinty over haar laatste etappe. Hiermee kwam een eind aan haar Boels Ladies Tour en miste ze de laatste twee etappes. Ze kan echter terugkijken op een bijzondere ervaring en heeft zichzelf kunnen tonen tussen de beste rensters ter wereld.