• Ab Donker

Wisselend succes voor zaterdagclubs

GELDERMALSEN De zaterdagclubs speelden diverse wedstrijden ter voorbereiding voor de start van het bekervoetbal in het komende weekend. Dat ging met nogal wisselend succes.

WNC

Eersteklasser WNC won eerst thuis met 2-0 van tweedeklasser Roda Boys uit Aalst. Aimen Seqqal scoorde voor rust en Vincent Verheul deed dat na de pauze. Zaterdag werd thuis na een erg vroege achterstand met 1-2 verloren van Brederodes, een andere tweedeklasser. WNC maakte met 1-1 nog voor rust gelijk maar kort na de pauze produceerden de gasten uit Vianen met 1-2 al het winnende doelpunt. Komende zaterdag speelt WNC in IJsselstein voor de beker tegen de nieuwe tweedeklasser IJFC.

Tricht

Tweedeklasser Tricht speelde tweemaal tegen een ploeg uit Utrecht. In een uitmatch tegen zondagtweedeklasser Nieuw Utrecht kwam Tricht in de laatste twintig minuten met 2-0 achter maar in de ultieme slotfase zorgden Leonardo Aguiar en Tim Hakkert met hun goals nog voor een 2-2 gelijkspel. Zaterdag werd thuis met 5-1 ruim van vierdeklasser Elinkwijk gewonnen. De Zuilenaren scoorden na inzetten van Ramon van Soelen en Marijn Bransen eerst twee keer in eigen doel: 2-0. Met twee treffers zorgde Marijn Bransen voor een 4-0 ruststand. Diep in de slotfase vielen nog twee goals; eerst de 4-1 van Elinkwijk en daarna de 5-1 uit een vrije trap van Wesley van Maurik. Komend weekend heeft Tricht vanaf vrijdag een trainingskamp op landgoed Zonheuvel in Doorn met zaterdag de bekermatch tegen CDW in Wijk bij Duurstede.

Haaften

Derdeklasser Haaften won eerst in Tricht met 0-3 duidelijk van het tweede team van Tricht dankzij een doelpunt van Tomasz Kilian en twee goals van Jordy Perdon. Zaterdag volgde in Aalst na een 2-0 achterstand bij rust tegen tweedeklasser Roda Boys een ruime 5-1 nederlaag. Sam Onink maakte het Haaftense doelpunt. Komende zaterdag begint Haaften thuis aan de bekerpoule met een wedstrijd tegen vierdeklasser BZS uit Beusichem.

Overig

Ook de vierdeklassers ASH, MVV'58 en Rhelico spelen komende zaterdag bekerwedstrijden. ASH ontvangt dan Vuren in Hellouw, MVV'58 gaat vanuit Meteren op bezoek bij Beesd, en Rhelico speelt in Rumpt tegen SCZ uit Zoelen. Afgelopen zaterdag speelde ASH in Gameren knap met 0-0 gelijk tegen derdeklasser GVV'63.