Yfke van Dam eerste met nieuwe pony

Bij PSV De Roskam vond afgelopen weekend een dressuurwedstrijd plaats. Voor ponycombinaties van Kring Rivierengebied was dit het laatste selectiemoment voor kwalificatie voor de Gelderse Indoorkampioenschappen. Onder meer Yfke van Dam maakte indruk. Ze is net gestopt met haar kleine pony Freek en deed nu in Kapel-Avezaath mee met een nieuwe troef, de E-pony Da Vinci. Deze bruine ruin is van een andere eigenaar, maar ze mag hem tijdelijk uitbrengen in de sport. Thuis in Meteren staat nog een jonge pony voor haar op stal en deze kan ze in alle rust opleiden, terwijl ze wel wedstrijdritme kan houden. Dat het goed klikt met Da Vinci bleek uit het wedstrijdresultaat, twee eerste prijzen in de L1/DE met beide keren 192 punten. Bij de paarden was er nog een oranje lint met een winstpunt voor plaatsgenoot Myranda de Longte in de klasse L2. Ze krijgt haar In-Connection's Attention steeds fijner aan het lopen. Niet in de laatste plaats omdat haar dochter, Axelle Berende haar vanaf de zijlijn begeleid op wedstrijd.

Drukke dagen aankomend weekend bij manege De Paardesprong in Neerijnen. Op vrijdagavond 11 Januari wordt door KringRivierengebied een even leerzame als gezellige avond georganiseerd met de workshop "Jureren kun je leren!" Voor degenen die het hebben gevolgd is dit het derde deel van deze interessante workshop. De vorige keren kwamen de proeven in de klassen B tot en met M2 aan bod, nu is dat het niveau Z1 t/m ZZ-Licht. Op deze avond vindt tevens de huldiging van de kersverse indoorkringkampioenen plaats. De avond begint om 19.30 uur. De Kring vraagt een bescheiden bijdrage van 5 euro per persoon, dit is inclusief één consumptie. Er kan voor de workshop worden aangemeld door een mail te sturen naar marinaburger@hetnet.nl.

Een dag later en wel op zaterdagavond is op dezelfde locatie, bijna al traditioneel, een kür op muziek voor paarden- en ponycombinaties uitgeschreven. Het belooft een prachtige avond te worden, immers niets is mooier om naar te kijken dan een dansend paard met ruiter, die worden meegenomen door de muziek! Overigens kunnen deelnemende ruiters naast de kür ook nog een reguliere dressuurproef rijden. Aanvang 18.00 uur.

Hippische agenda: 11, 25 en 27 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 11 januari: Clinic Jureren kun je leren! Bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 12 januari: Wedstrijd Kür op Muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen en menwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 en 19 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 20 januari: dressuurwedstrijd bij De Harten Hoeve in Deil.