Zinzi Nijhof uit Opijnen wint goud in rayon

OPIJNEN/ECK EN WIEL - Binnen het rayon Turnado nemen de turnsters van DOS Sportief een vooraanstaande plaats in. Zoveel is wel duidelijk geworden bij de tweede krachtmeting in de hoogste niveaus. Deze keer in combinatie met enkele divisies keuzestof in de lagere categorieën. Zesmaal kwam een turnster van de Eck en Wielse club in Culemborg op het erepodium met het goud van Zinzi Nijhof uit Opijnen bij de senioren als absolute bekroning.

De derde divisie vormt het domein van de beste gymnasten uit de DOS-equipe. Daarin ging Zinzi Nijhof voorop met de eerste plaats. Zij deze keer geen concurrentie van trainingsgenoot Manuela van Biesbergen. De laatste vervulde vanwege een ontsteking aan de vinger een rol als persoonlijk assistente, hetgeen nog eens het groepsgevoel en de eenheid in de DOS-selectie illustreerde. Nijhof blonk met name uit op balk met 11.350 punten.

Het verhaal van de eveneens in Opijnen wonende, maar bij DOS Sportief trainende Chaline van de Greijn bij de junioren is een beetje apart. Zij turnde gelijktijdig met clubgenote Sem de Haas (andere categorie) op twee naast elkaar staande balken een oefening die nagenoeg synchroon verliep met die van haar clubgenootje. Het was een unieke gebeurtenis, door een ouder op film vastgelegd. Het veroorzaakte de nodige hilariteit op de wedstrijdvloer. Chaline turnde een stabiele wedstrijd maar hoogtepunten ontbraken hierin.