Zwemmen: Nationale competitie deel 4

GELDERMALSEN Zaterdag kwamen de zwemmers van Olympia in Alblasserdam en De Meern aan start voor deel 4 van de nationale competitie. In Alblasserdam stonden er zware afstanden op het programma. Bijna iedereen moest een 200 meter zwemmen.

Gestart werd er met de 4x200 meter vrij voor de heren. Nick Alink, Stefan Hazeleger, Youri Kool en Remco van Eck zwommen naar een tweede plaats. Voor de jongste zwemmers was er de 50 vlinder en 100 vrij. Vera van Breda, Sandy Klaassen, Britt Biemans, Twan Bakker en Floris van Vulpen zwommen allemaal vele seconden van hun inschrijftijd. De 200 vrij werd gezwommen door Manon de Ridder, Jacintha Yilmaz, Bart van Eijkelenburg, Thijs de Geus, Job van Willigen en Lance Schroten. Ook hier voor allemaal een dikke PR. Ook op de 100 school waren zij succesvol. Anika Kilian, Nicky Biemans, Lynn Visschers, Jasper Meij, Freek van Willigen en Rowan Kilian zwommen de 200 school en 100 rug. Naast de persoonlijke records was de onderlinge strijd erg spannend. Voor Bart Schonenberg, Thom Versteegh, Nienke Verploeg, Felicia Emanuelson en Suzan Verwey de Geus stond 200rug en 100 vrij op het programma. Mooie races met mooie persoonlijke records .De oudste zwemmers gingen het water in voor de 100 rug, 200 vlinder,200 wissel en 50 vrij. Frederique Stuit zwom 4 seconden van haar tijd op de 200 vlinder en ook op de 50 vrij een PR voor haar. Latascha Kilian en Romy van Alphen werden eerste en tweede op de 50 vrij. Op de 100 rug waren de rollen omgedraaid. Stefan en Youri tweede en derde op de 200 wissel en op de 200 vlinder was het Youri die tweede werd en Stefan derde. Voor Stefan een clubrecord op de 50 vrij. De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Bart, Freek, Thom en Rowan zwommen op de 4x50 vrij 3 seconden sneller en werden derde. Manon, Nicky, Anika en Jacintha wisten met een PR van 5 seconden de hoogste plaats op het podium te behalen op de 4x100 wissel.

In De Meern regende het ook weer persoonlijke reconds.63 Starts leverde 46 records op. Ook hier werd er begonnen en geëindigd met estafettes. Stin Thielen, Frank Schonenberg, Gert-Jaap van Meeuwen en Oscar Zeijlmans van Emminkhoven zwommen samen 5 seconden sneller op de 4x50 vrij. Marit Gouwentak, Romy van Maurik, Anne Scheurwater en Romy van Ommeren zwommen tweemaal de 4x 50 wissel, beide keren met een verbetering van hun tijd. Rick van Meenen, Rowena Martis, Angelo Jonkers en Laura Ott en Kjettil van Gasteren, Sophie van Heezik, Milan Kers en Maud Verploeg zwommen succesvol de 4x25 vrij. Verder waren er nog persoonlijke records voor: Naomi van den Berg, Esmee Burgers, Renee Burgers, Kjetil, Marit, Joyce de Haan (2x), Sophie (2x), Angelo, Esther Jonkers (2x), Thomas Jonkers, Milan (2x), Eline van Kessel (2x), Christian Khory, Julian Khory (2x), Rowena (2x), Romy, Rick, Gert-Jaap, Sascha Meij (2x), Romy, Laura (2x), Anne, Frank(2x), Stin (3x), Manon Vermeulen (2x), Benthe Verploeg (2x), Maud, Elise van der Wielen, ine Wijna (2x), Max Wijna en Oscar. Al met al weer een mooi zwemweekend voor Olympia.