• Rob Jetten

    ANP Foto

D66-kopstukken naar West Betuwe

GELDERMALSEN Twee landelijke kopstukken van D66 bezoeken vrijdag 16 en zaterdag 17 november de West-Betuwe ter onderteuning van hun lokale partijgenoten bij de herindelingsverkiezingen.

Rens Raemakers gaat samen met de top van de kandidatenlijst in Geldermalsen op bezoek bij Werkzaak Rivierenland. Zijn werkterrein is participatie en armoedebeleid. De onlangs gekozen fractievoorzitter Rob Jetten richt zich op het klimaat; hij brengt een bezoek aan het Centrum voor Duurzaamheid 'De Knop'.

Lijsttrekker Ashley Karsemeijer is verheugd met de aandacht van de landelijke top voor de herindelingsverkiezingen op 21 november: ,,De lijnen binnen onze partij zijn kort en werken twee kanten op. Dat is erg prettig als lokale politicus. Dat is overigens niet alleen met landelijke politici zo, ook met die van de provincie. De Statenleden en gedeputeerde van D66 Gelderland komen hier regelmatig."

Arbeidsparticipatie, armoede- en schuldenbeleid en duurzaamheid zijn voor D66 West Betuwe belangrijke verkiezingsitems. ,,Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij, daar hoort ook een passende baan bij", aldus Karsemeijer. Als het gaat om duurzaamheid is energieneutraal zijn in 2030 en de daarbij horende energietransitie een uitdagende opgave. ,,Maar denk ook aan het regenbestendig maken van onze leefomgeving of het circulair gebruik van materialen." Het verkiezingsprogramma van D66 staat op westbetuwe.d66.nl.