• Het campagneteam van Dorpsbelangen, een gedeelte van alle 32 leden op de kieslijst.

    Marinus de Keijzer

Kandidatenlijst en lijsttrekker Dorpsbelangen West Betuwe bekend

GELDERMALSEN Dorpsbelangen West Betuwe heeft haar kieslijst (Lijst 1) bekendgemaakt. Dorpsbelangen is een onafhankelijke, lokale partij die niet gebonden is aan een landelijk programma en heeft een verkiezingslijst waarop nagenoeg alle kernen in de gemeente West Betuwe vertegenwoordigd zijn.

,,Een lijst met 32 mensen uit de diverse geledingen van de nieuwe gemeente., die al jarenlang verweven zijn in onze lokale samenleving", aldus Dorpsbelangen. ,,Uit bijvoorbeeld het verenigingsleven, dorpsraden of dorpstafels, besturen van dorpshuizen en scholen, evenementen organisaties en het lokale bedrijfsleven. Daarnaast is er gekeken naar vakkundige achtergrond. Zo zijn er mensen vanuit bijvoorbeeld de agrarische sector, de accountancy, de bouwsector, culturele sector, gebiedsmarketing en uit de zorgsector. Allemaal van enorm belang tijdens te behandelen onderwerpen in de gemeenteraad."

Lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter is Ed Goossens, maar Klaartje de Heus staat als boegbeeld en oprichtster van de partij op nummer 1. Sinds 2010 functioneren Klaartje de Heus en Ed Goossens als 'tandem fractievoorzitter' binnen Dorpsbelangen. Vanaf 2016 heeft Goossens het stokje definitief van Klaartje de Heus als fractievoorzitter overgenomen en zullen zij ook gezamenlijk de komende verkiezingen ingaan.
Binnenkort maakt Dorpsbelangen ook het verkiezingsprogramma 2019-2022 bekend en zal het campagneteam van start gaan om het programma en de speerpunten voldoende kenbaar te maken onder de inwoners van de nieuwe gemeente.

Meer info: www.dorpsbelangen.info