• Ab Donker

Volg uitkomst verkiezingen live bij Nieuwsblad Geldermalsen

Stemgerechtigde inwoners van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal kunnen vandaag hun stem uitbrengen voor de allereerste gemeenteraad van de nieuwe gemeente West Betuwe, die uit 31 raadsleden zal bestaan. De stembureaus zijn geopend van 7.00 uur tot 21.00 uur. De mobiele stembureaus bij de stations in Geldermalsen en Beesd zijn geopend vanaf de vertrektijd van de eerste trein. 

Op woensdagavond 21 november is er een feestelijke verkiezingsavond in het gemeentehuis in Geldermalsen. De eerste uitslagen worden verwacht om ongeveer 22.00 uur en rond 23.00 uur volgt de totaaluitslag (alleen zetels per partij). Ondertussen speelt Sweet Blossom Orchestra. Iedereen is welkom op deze verkiezingsavond.

Nieuw is dit jaar dat de kandidaten die in de raad komen pas op donderdagmiddag bekend worden gemaakt. West Betuwe doet mee aan de landelijke proef met centraal tellen. Hiervoor worden op donderdag 22 november in sporthal De Randhorst in Geldermalsen alle stembiljetten nog een keer geteld, maar dan per kandidaat. Pas daarna is bekend welke personen de zetels zullen bezetten voor hun partij. Het tellen in De Randhorst is overigens voor iedereen ter plaatse te volgen.

LIVEBLOG EN - STREAM Uiteraard volgt Nieuwsblad Geldermalsen de climax van de verkiezingscampagne op de voet. We zijn er live bij en u kunt het thuis van minuut tot minuut volgen via een liveblog op www.nieuwsbladgeldermalsen.nl.

Daarnaast worden de momenten waarop de uitslagen bekend worden live gestreamd via de Facebookpagina van Nieuwsblad Geldermalsen: https://www.facebook.com/NieuwsbladGeldermalsen/ Natuurlijk komen onze verslaggevers ook zowel op de site als in de papieren krant direct na bekendmaking met alle resultaten, analyse en duiding.