• collectie Anna Lascata

Anna Lascata op Landgoedfair Mariënwaerdt

,,Eén van de meest pure en echte fairs in Nederland"

Willemieke Steen

t @Willemieke88

RUMPT Heerlijkheid Mariënwaerdt is voor de Rumptse Elisabeth Gierveld bekend terrein. Sinds 1995 is ze al als standhouder op de Landgoedfair te vinden; de eerste jaren met de outdoorlaarzen van Dubarry en sinds de oprichting van Anna Lascata in 2003 verkoopt Elisabeth op de fair kleding die ze zelf heeft ontworpen.

De collectie van Anna Lascata bestaat uit jassen, rokken, jurken, sjaals en basis blouses. De kleding heeft een klassieke stijl met een knipoog naar het landleven. Het tweed en de wol, waar een deel van de kledingstukken van gemaakt wordt, komen uit Engeland en Ierland en het katoen en de knopen uit Oostenrijk in Italië en worden met zorg uitgekozen door Elisabeth. De hoogwaardige suède komt uit India.

De stand van Anna Lascata heeft op de Landgoedfair een vaste plaats op het grindterrein, volgens Elisabeth een fijne plek omdat hier vooral het winkelend publiek loopt. Elisabeth ziet jaarlijks veel terugkerende klanten op de Landgoedfair. ,,Er zijn mensen die weten dat ik elk jaar op de Landgoedfair en op de Kerstfair van de Mariënwaerdt sta. Deze mensen zoeken me ook echt op en dat is natuurlijk erg leuk." In tegenstelling tot diverse andere standhouders zijn juist de weekdagen van de fair voor Anna Lascata de drukst bezochte dagen.

COLLECTIE De Landgoedfair is voor Elisabeth een mooie gelegenheid om de lopende en nieuwe collectie van Anna Lascata aan het publiek te laten zien, omdat ze als groothandel normaal gesproken alleen delen van de collectie aan winkels levert. Een aantal kledingstukken, zoals de klassieke lange jas, behoort al jaren tot de vaste collectie en is ook tijdens de fair te koop.

Elisabeth is erg te spreken over de fairs op de Mariënwaerdt. ,, Ik heb op veel beurzen in Nederland en Engeland gestaan, maar de Landgoedfair vind ik in Nederland één van de meest pure en echte fairs. Het is goed te merken dat iedereen zo betrokken is; de hele familie is tijdens de fair aanwezig en zet zich in, ondersteund door de vaste medewerkers en de Vrienden van Mariënwaerdt. Dat maakt de Landgoedfair Mariënwaerdt zo bijzonder."

De Landgoedfair vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus.

w [www.annalascata.com

Foto: De klassieke lange jas is het meest verkochte kledingstuk van Anna Lascata