• Robin van Lonkhuijsen

BDUmedia verkoopt Nieuwsblad Geldermalsen.nl aan DPG Media

GELDERMALSEN BDUmedia verkoopt de nieuwsbladen Stad Tiel.nl, Stad Buren.nl, Culemborgse Courant.nl en Nieuwsblad Geldermalsen.nl op 1 januari aan DPG Media. De nieuwe uitgever voegt de titels samen met de Zakengids en Weekblad West Betuwe. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws dus beschikbaar.

De titels Stad Tiel.nl en Stad Buren.nl gaan op in de Zakengids, terwijl Nieuwsblad Geldermalsen.nl onderdeel wordt van Weekblad West Betuwe. De inwoners van gemeente Culemborg krijgen alleen nog Culemborgse Courant in de brievenbus, maar dan uitgegeven door DPG Media. Zo voorzien vanaf 1 januari de Zakengids, Weekblad West Betuwe en de Culemborgse Courant lezers van lokaal nieuws. Advertenties blijven verschijnen in het het verspreidingsgebied van alledrie de uitgaven.

Heiko Imelman, directeur BDUMedia: ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied. Door de aan- en verkoop van titels wordt het bereik in het betreffende gebied versterkt. De adverteerder kan zo beter worden bediend. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDU wil graag inspelen op deze behoefte en zal in haar werkgebieden nog meer inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale en printuitgaven van onze nieuwsmerken."

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: ,,De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht."

MEER AAN- EN VERKOPEN BDUmedia en DPG Media vonden elkaar eerder in een vergelijkbare overeenkomst, in onder andere Leusden, Soest, Barneveld, Nijkerk, Alphen aan den Rijn en Wageningen. Per 1 januari verkoopt BDUmedia niet alleen de uitgaverechten van de vier titels in de Betuwe, maar ook de BDU-titels Veenendaalse Krant.nl, Het Kontakt Harderwijk.nl en Het Kontakt Ermelo.nl gaan over naar DPG Media.

BDUmedia koopt op haar beurt de uitgaverechten van De Merwestreek, Gorcumse Courant, De Nieuwsbode Heuvelrug, Puttens Weekblad, Edese Post en Trefpunt Houten.

Imelman en Van Dun benadrukken tot slot dat BDUmedia en DPG Media overtuigd zijn van het belang en de kracht van samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.