• Marcel van de Craats
  • Marcel van de Craats

Bedankje voor 18 jaar boodschappen

DEIL Spar de Haas, de lokale supermarkt in Deil, hield zaterdag een zogenaamde dorpsbarbecue. Ruim 500 Deilenaren genoten van het eten, drinken en livemuziek. Voor de eigenaren van de Spar, Imca en John de Haas, was dit een manier om iets terug te doen voor het dorp.

door Jeroen Wijngaard

Zij vierden een jubileum en wilden hun klanten bedanken omdat zij al 18 jaar trouw boodschappen komen doen bij de voor het dorp belangrijke supermarkt.

JUBILEUM Tijdens de dorpsbarbecue kregen Imca en John door een directielid van de Spar ook een gouden speld uitgereikt. Dit vanwege het feit dat ze dit jaar 25 jaar ondernemer zijn namens het concern. Voordat het stel 18 jaar geleden in Deil neerstreek, hadden ze eerst 7 jaar een winkel in Brabant.

Imca komt uit een echt ondernemersgezin en haar vader is eigenaar van een aantal grote ondernemingen van de Jumbo. ,,Natuurlijk zijn wij ambitieus en hebben we weleens voor de keuze gestaan om een grotere supermarkt te runnen, maar wij voelen ons meer op onze plaats in een dorp. Ik voel mij betrokken bij het dorp door de rol die de supermarkt in een kleine samenleving inneemt. Door onze supermarkt blijkt dat voorzieningen in het dorp in stand kunnen worden gehouden en dat vinden wij persoonlijk belangrijk", legt John de Haas uit.

De ondernemer kan ontroerd raken van de persoonlijke kaarten en berichten die hij en zijn vrouw krijgen bij een gebeurtenis zoals het jubileum. ,,Het is de erkenning dat je goed bezig bent maar ik maak mij ook zorgen om de toekomst, wij zijn tevreden maar hoe ontwikkelt het dorp zich over bijvoorbeeld 10 jaar? Onze supermarkt bevordert de leefbaarheid maar woningbouw is ook een cruciale factor, daar moet straks binnen de nieuwe gemeente ook goed naar gekeken worden", vertelt John over de toekomst van het dorp.

JEUGDLAND De hele maand augustus konden klanten van Spar de Haas sparen voor hun deelname aan de dorpsbarbecue. De opbrengst van 1500,- euro is voor de Speeltuinvereniging Jeugdland waar het evenement ook plaatsvond. Om de veiligheid te garanderen, moest er zelf voortijdig gestopt worden met de verkoop van de deelnamebewijzen, het maximale aantal deelnemers was al snel bereikt.

's Ochtends stonden vrijwilligers in de Spar al salades te maken en door andere vrijwilligers werd de speeltuin omgetoverd in een feestelijk versierd dorpsplein met kleine tentjes. Tijdens de barbecue werd het bakken van het vlees en onder andere het tappen van het bier ook allemaal door vrijwilligers uit het dorp gedaan. Ondertussen schoven andere dorpsgenoten aan in de rij voor wat te eten, drinken of gewoon een praatje en met livemuziek werd de feeststemming nog wat vergroot.

Deilenaar Marcel vindt het fantastisch wat de ondernemers doen voor het dorp en zegt: ,,Ik ben trots dat we in ons dorp nog zo'n mooie winkel hebben en hoop dat John en Imca hier nog lang mee doorgaan." Een trotse John de Haas vult aan: ,,Als er iets te doen is in het dorp zijn wij erbij of we organiseren het zelf. Ditmaal is het een bedankje voor alle dorpsgenoten die al 18 jaar trouw hun boodschappen bij ons doen."