Beesd haalt € 1794 op voor KWF Kankerbestrijding

22-09-2019, 11:23 | Lezersnieuws | Mirjam

Beesd, september 2019  – De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Beesd heeft maar liefst € 1794 opgebracht. Dankzij uw vrijgevigheid kan KWF investeren in haar doelen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

70e KWF-collecteweek

Deze collecteweek was extra bijzonder, doordat het de 70e editie was. Prinses Beatrix verrichte op 31 augustus de eerste slag van een speciale KWF Munt ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. In de week erna, gingen maar liefst 80.000 collectanten de straat op, verspreid over 800 collecteteams. Het collecteteam van Beesd was met 19 collectanten vertegenwoordigd.

Over KWF Kankerbestrijding

Een gift aan KWF maakt nieuwe doorbraken in kankeronderzoek mogelijk. Dat helpt: sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 65%. Daarnaast besteedt KWF de collecte-opbrengst aan het voorkomen van kanker en aan ontwikkelingen, waardoor mensen een beter leven krijgen tijdens en na de ziekte.

KWF-collecteteam Beesd zoekt versterking

Collectecoördinatoren Mirjam Oomens en Nienke van Niejenhuis zetten zich in Beesd in voor KWF Kankerbestrijding. “Veel dank aan alle gevers en collectanten die samen deze mooie opbrengst mogelijk maakten!”. In Beesd neemt het aantal collectanten helaas af .Wilt u een paar uurtjes per jaar meehelpen, meldt u dan aan bij KWF via https://kwf.collecteweb.nl/aanmelden/.

Collectant gemist?

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.